دوره 18، شماره 119 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 119 صفحات 84-77 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahiminejad F, Khosravi A, mehrazin F. Investigation and study of the possibility of interstitial contamination of vegetables with gastrointestinal pathogenic bacteria due to its absorption and transfer through plant roots. FSCT 2021; 18 (119) :77-84
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52691-fa.html
رحیمی نژاد فرحناز، خسروی امیرحسین، مهرآذین فاطمه. بررسی و مطالعه امکان آلودگی میان بافتی سبزیجات به باکتریهای بیماریزای گوارشی در اثر جذب و انتقال آن از طریق ریشه گیاه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (119) :77-84

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52691-fa.html


1- سبزکوشان صنعتی پاژه ، farahnazrahiminejad@yahoo.com
2- شرکت سبزکوشان صنعتی پاژه
3- شرکت سبز کوشان صنعتی پاژه
چکیده:   (1546 مشاهده)


سبزیجات تازه منابع مهم مواد مغذی، ویتامین و فیبر بوده و مصرف آنها به ویژه به صورت خام در سالهای اخیر به دلیل توجه ویژه به ارتقای سطح سلامت جامعه افزایش یافته است، امروزه با وجود به کارگیری روشهای گندزدایی سختگیرانه در کارخانجات تولید سبزی و سالاد، همچنان مشکل آلودگیهای میکروبی بخصوص آلودگی به باکتری مزوفیل اشرشیاکلی در فصل تابستان باقی است. 

هدف از این تحقیق، بررسی احتمال امکان وجود آلودگی میان بافتی سبزیجات به کلی فرمها و به طور اختصاصی باکتری اشرشیاکلی میباشد.در این تحقیق از نمونههای کاهو آیسبرگ و سبزی گندزدایی نشده به عنوان نمونههای شاهد و ۴ نمونه کاهو و سبزی گندزدایی شده که به طور تصادفی از خط تولید نمونهگیری شد، استفاده گردید. نمونهها پس از طی مراحلگندزدایی با محلول پراستیک اسید و هیپوکلریت کلسیم و سپس آبکشینهایی با آب، به محیط کشت مربوطه تلقیح شد و جهت بررسی آلودگی سطحی، پس از طی زمانهای 1 ، 5 و20 دقیقه و همچنین برای بررسی آلودگی میان بافتی به صورت بسیار ریز خرد شده پس از ۲۰ دقیقه، آزمون اختصاصی جستجوی باکتری اشرشیاکلی انجام شد. رشد این باکتری در نمونههای شاهد و نمونههای سبزی به صورت بسیار ریز خرد شده، مشاهده گردید. نتایج این تحقیق حاکی از صحت و کفایت پروسه گندزدایی و عدم آلودگی سطحی و احتمال وجود آلودگی میان بافتی و جذب این باکتری از طریق ریشه و آوندهای گیاه میباشد.

متن کامل [PDF 412 kb]   (584 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کوتاه | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/2/29 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/10/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.