دوره 18، شماره 118 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 118 صفحات 188-181 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinabadi S, Azizi M H, Mooraki N. Investigation of saturated and trans fatty acids in fast foods in Tehran. FSCT 2021; 18 (118) :181-188
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-50033-fa.html
حسین آبادی شایسته، عزیزی محمد حسین، مورکی نرگس. بررسی میزان اسیدهای چرب اشباع و ترانس در فست فودهای شهر تهران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (118) :181-188

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-50033-fa.html


1- دانشجوی دکترا علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال،تهران،ایران
2- استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران ، azizit_m@modares.ac.ir
3- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،تهران،ایران
چکیده:   (1715 مشاهده)
امروزه اسیدهای چرب اشباع و ترانس یکی از مهم ترین تحدیدهای بلقوه سلامتی  ناشی از مصرف غذاهای آماده می باشند. فست فود ها با توجه به سریع آماده شدن و محبوبیت طعم و مزه، بسیار مورد مصرف بزرگسالان و کودکان قرار می گیرند. در نتیجه  کنترل میزان اسیدهای چرب اشباع و ترانس مضر در فست فود ها بسیار مهم است.شهر تهران به پنج منطقه ی شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکزی دسته بندی شد و از هر منطقه سه نوع فست فود شامل پیتزا مخلوط، فلافل و ناگت مرغ، و از هر فست فود سه نمونه (در مجموع 45 نمونه از 45 غذا فروشی مختلف به طور تصادفی) انتخاب شدند. در این مطالعه غلظت اسیدهای چرب ترانس با روش کروماتوگرافی گازی مدل Agilent7890A به صورت درصد محاسبه شدند. میانگین اسید های چرب اشباع در فست فودهای فلافل، پیتزای مخلوط و ناگت مرغ به ترتیب02/18، 35/36 و 11/19 g/100g بود. میانگین اسید های ترانس فست فود های ناگت مرغ ، پیتزای مخلوط و فلافل به ترتیب 36/0، 71/0 و 06/0 g/100g بود. اختلاف بین مناطق مختلف تهران از نقطه نظر محتوی اسید های چرب اشباع و ترانس معنادار نبود(P>0.05). وضعیت مصرف اسیدهای چرب ترانس از طریق فست فود در تهران در مقایسه با استانداردهای جهانی مناسب می باشد. کم تر بودن فاکتورهای خطر نسبت به استاندارد های جهانی در این مطالعه به علت کم بودن سرانه مصرف فست فود درایران می باشد (IR = 4 g/day).
متن کامل [PDF 311 kb]   (764 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1399/11/21 | پذیرش: 1400/5/18 | انتشار: 1400/9/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.