دوره 18، شماره 115 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 115 صفحات 281-271 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khademi shurmasti D, yamini F, badakhshan N. Effect of Satureja hortensis extract and polysaccharide-based active bio-composite coating on broiler fillet shelf life during refrigerated storage (4±1oC). FSCT 2021; 18 (115) :271-281
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48263-fa.html
خادمی شورمستی داریوش، یمینی فاطمه، بدخشان نیوشا. تأثیر عصاره مرزه (Satureja hortensis) و پوشش زیست‌‌مرکب فعال پلی‌ساکاریدی بر ماندگاری فیله مرغ طی دوره نگهداری در دمای یخچال (oC 1±4). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (115) :271-281

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48263-fa.html


1- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dkhademi@gmail.com
2- گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
چکیده:   (1183 مشاهده)
به منظور بررسی اثر غلظت عصاره مرزه و پوشش­های زیست­مرکب فعال پلی­ساکاریدی بر ماندگاری فیله مرغ، 2 آزمایش جداگانه هر کدام با 6 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی و به­طور هم­زمان اجرا شد. تیمارها در آزمایش 1 شامل فیله­های مرغ دارای پوشش صفر (شاهد)، 75/0 % یا 5/1 % عصاره مرزه به­تنهایی یا در ترکیب پوشش آلژینات سدیم 3 % و در آزمایش 2 شامل فیله­های فاقد پوشش (شاهد)، دارای پوشش­ 5/1 % عصاره مرزه، پوشش گوار 5/0 % - عصاره، پوشش کربوکسی متیل­سلولز 1 % - عصاره، پوشش گوار – کربوکسی متیل­سلولز و پوشش گوار – کربوکسی متیل­سلولز - عصاره مرزه بودند. به فاصله هر 3 روز طی یک دوره 12 روزه نگهداری فیله­ها در دمای oC 1±4 ، شاخص­های فساد شیمیایی و فساد باکتریایی شامل PV، TBARS و TVB_N ارزیابی شد. نتایج آزمایش 1 نشان داد با افزایش غلظت عصاره مرزه تا 5/1 % کارایی پوشش مرکب آلژینات سدیم – عصاره در کاهش مقدار عددی PV، TBARS و TVB_N  فیله­ها بهبود یافت (P<0.05). کمترین مقدار PV (meq/Kg 30/0±40/5)، TBARS (mg MDA/Kg 00/0±22/1) و TVB_N (mg/100g 35/1±50/26) در فیله­های حاوی پوشش مرکب آلژینات – عصاره 5/1 % مرزه دیده شد (P<0.05). همچنین در آزمایش 2 ، فیله­های حاوی پوشش زیست مرکب صمغ گوار - کربوکسی متیل­سلولز - عصاره مرزه کمترین مقادیر عددی PV (meq/Kg 33/0±10/5)، TBARS (mg MDA/Kg 05/0±10/1) و TVB_N (mg/100g 90/1±30/25) را در پایان دوره نگهداری نشان دادند (P<0.05). لذا می­توان از پوشش زیست مرکب صمغ گوار - کربوکسی متیل­سلولز - عصاره 5/1 % مرزه به­عنوان یک بسته­بندی جدید جهت افزایش زمان ماندگاری فیله­های مرغ طی دوره نگهداری در دمای یخچال(oC 1±4) استفاده کرد.
متن کامل [PDF 1306 kb]   (677 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی گوشت و فرآورده ها
دریافت: 1399/9/20 | پذیرش: 1400/2/4 | انتشار: 1400/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.