دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 241-225 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahkol F, Abbasi H, Norouzi Mobarakeh M. Modeling the Encapsulation of Thymus Essential Oil (Thymus vulgaris) in Sodium Caseinate, Maltodextrin and Modified Starch Using Response Surface (RSM) and Artificial Neural Network (ANN). FSCT 2022; 19 (125) :225-241
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-47242-fa.html
شاهکل فائزه، عباسی هاجر، نوروزی مبارکه محسن. مدل‌سازی ریزپوشانی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) در پوشش کازئینات سدیم، مالتودکسترین و نشاسته اصلاح شده با استفاده از دو روش سطح پاسخ و شبکه عصبی مصنوعی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :225-241

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-47242-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران ، abbasihajar@yahoo.com
3- گروه محیط زیست، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:   (1277 مشاهده)
ریزپوشانی با هدف حفاظت ترکیبات فرار و حساس به واکنش‌های شیمیایی صورت می‌گیرد. مدلسازی فرایند می‌تواند در ارزیابی و پیش‌بینی تاثیر شرایط موثر بر ویژگی‌های کیفی محصول مناسب کارآمد باشد.
برای بررسی تأثیر غلظت مواد دیواره، نسبت پروتئین به پلی­ساکارید و مدت زمان اعمال امواج فراصوت بر راندمان ریزپوشانی، فنولیک کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فرار ریزکپسول‌ها، نانوامولسیون اسانس آویشن باغی در فاز آبی حاوی ترکیب پروتئین (کازئینات سدیم) و پلی­ساکارید (مالتودکسترین و نشاسته اصلاح شده) با کمک امواج فراصوت فراهم شد. مدل­سازی متغیرهای وابسته به روش سطح پاسخ و شبکه عصبی مصنوعی صورت گرفت.
نتایج نشان داد افزایش غلظت مواد دیواره و نسبت پروتئین به پلی­ساکارید باعث بهبود حفظ ترکیبات فرار و ظرفیت آنتی اکسیدانی اسانس ریزپوشانی شده گردید. با افزایش نسبت پروتئین به پلی­ساکارید و مدت زمان امواج فراصوت، راندمان ریزپوشانی افزایش یافت. نتایج مدل­های حاصل از اثر متقابل سطح پاسخ و شبکه عصبی بیانگر حفظ و ابقای ترکیبات فنولیک کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و افزایش راندمان ریزپوشانی در مقادیر بالاتر متغیرها بود. ریز کپسول تولیدی شامل 20% مواد دیواره، 31% نسبت پروتئین به پلی­ساکارید و 97 sزمان امواج فراصوت از نقطه نظر راندمان ریزپوشانی و ترکیبات فرار به عنوان بهترین تیمار معرفی شد. نتایج تجربی حاصل از آزمایشات با شرایط بهینه نشان دهنده عملکرد مناسب و هم‌سوی هر دو روش سطح پاسخ و شبکه عصبی و برتری شبکه‌ عصبی مصنوعی در پیش‌بینی متغیرهای موردنظر است.
متن کامل [PDF 3316 kb]   (775 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1399/8/9 | پذیرش: 1401/1/29 | انتشار: 1401/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.