دوره 18، شماره 117 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 117 صفحات 196-183 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyed Hajizadeh H, zahedi S M, rezaie S. Effect of nano-encapsulation of rosemary in quality preserving and antioxidative activity of apricot (Prunus armeniaca L.) during storage life. FSCT 2021; 18 (117) :183-196
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-47195-fa.html
سید حاجی زاده حنیفه، زاهدی سید مرتضی، رضایی سارا. تاثیر نانو کپسول اسانس رزماری در حفظ کیفیت و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) طی انبارمانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (117) :183-196

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-47195-fa.html


1- دانشیارگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران ، hajizade@maragheh.ac.ir
2- استادیارگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران
3- دانشجو کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه 553-55136، ایران
چکیده:   (1919 مشاهده)
زردآلو پس از هلو و آلو سومین محصول مهم از میوه­های هسته­دار محسوب می شود که به دلیل مقادیر زیاد آنتی اکسیدان بسیار مورد توجه مصرف کنندگان است. اما میوه­ای فرازگرا و فسادپذیر می­باشد. اسانس ها در حفظ کیفیت میوه­ها و سبزی­ها از پتانسیل بالایی به عنوان جایگزین نگهدارنده­های مصنوعی خطرناک برای سلامتی برخوردار هستند. پیشرفت­های اخیر در فناوری نانو و بویژه نانو کپسوله کردن اسانس­­ها، مشکلات استفاده از آنها را مرتفع می کند. بر این اساس پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی بر روی زردآلو در سه تکرار انجام گرفت تا تاثیر نانو کپسول رزماری در خصوصیات فیزیکو-شیمیایی میوه طی انبارداری بررسی شود. نتایج نشان داد وزن تر و خشک و نیز درصد ماده خشک میوه طی انبارداری کاهش یافت که در میوه های شاهد بیشتر از میوه های تیمار بود. مقدار کاروتنویید و آنتوسیانین تقریبا از روز بیست­ام انبارداری، افزایش سریعی در میوه­های شاهد نسبت به میوه­های تیمار شده پیدا کرد. بیشترین مقدار فنول میوه ها در روز برداشت بود و تا انتهای انبارداری روند نزولی داشت بطوریکه میوه های تیمار شده با 1000 میلی­گرم در لیتر نانو کپسول رزماری، در انتهای انبارمانی، فنول بیشتری نسبت به شاهد و سایر تیمارها داشتند. همچنین این میوه­ها از بیشترین مقدار ویتامین ث و کربوهیدرات کل در انتهای انبارداری، علی رغم روند کاهشی آنها، برخوردار بودند. همه میوه های تیمار شده با نانو کپسول رزماری دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به شاهد در انتهای انبارداری بودند. طی نگهداری زردآلو در انبار، میزان هیدروژن پراکسید و فعالیت آنزیم های گایاکول پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز افزایش یافت. در انتهای انبارداری میوه های تیمار شده با 1000 میلی گرم در لیتر نانو کپسول رزماری دارای کمترین میزان هیدروژن پراکسید و بیشترین فعالیت آنزیم­های گایاکول پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز بودند درحالیکه این روند در میوه های شاهد برعکس بود. 
متن کامل [PDF 5584 kb]   (984 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1399/8/7 | پذیرش: 1400/3/5 | انتشار: 1400/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.