دوره 18، شماره 111 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 111 صفحات 213-201 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noorian S, Mohammadi Nafchi A, Bolandi M, Jokar M. Antimicrobial Properties and Moisture Sorption Isotherm of Bionanocomposite Based on Cassava Starch/Nano Titanium Dioxide/Peppermint Essential Oil. FSCT 2021; 18 (111) :201-213
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46896-fa.html
نوریان سیمین، محمدی نافچی عبدالرضا، بلندی مرضیه، جوکار مریم. بررسی ویژگی های ضد میکروبی و ایزوترم جذب تعادلی رطوبت بایونانوکامپوزیت نشاسته کاساوا/نانو دی اکسید تیتانیوم/اسانس نعنا فلفلی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :201-213

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46896-fa.html


1- دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
2- دانشیار دانشگاه USM مالزی ، amohammadi@usm.my
3- دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
4- استادیار دانشگاه تکنیکال دانمارک
چکیده:   (1648 مشاهده)
هدف از این تحقیق، بررسی اثر ترکیبی نانودی‌اکسید تیتانیوم (TiO2-N) و اسانس نعناع فلفلی بر  ایزوترم جذب رطوبت تعادلی رطوبت فیلم نشاسته کاساوا و اثر آن فیلم بر معادله رشد میکروبی استافیلوکوکوس اورئوس بود. برای این منظور، فیلم بایوکامپوزیتی نشاسته کاساوا، با افزودن 1، 3 و 5 درصد TiO2-N، 1، 2 و 3 درصد اسانس نعناع فلفلی و گلیسرول (به عنوان پلاستی‌سایزر) توسط روش قالب گیری (کاستینگ) تهیه شد. ایزوترم جذب رطوبت تعادلی و فعالیت ضدباکتریایی فیلم‌های نانوبایوکامپوزیتی تولید شده در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که با افزودن نانوذرات و اسانس به بایوکامپوزیت‌های نشاسته‌ای، ایزوترم جذب رطوبت تعادلی به سمت محتوای رطوبت پایین‌تر جابه‌جا شد. نتایج آزمون‌های میکروبی بیان کرد که فیلم نشاسته کاساوای خالص (شاهد) فاقد فعالیت ضدباکتریایی در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس بود و افزایش غلظت نانوذرات و اسانس نعناع فلفلی در فیلم‌های نشاسته‌ای منجر به افزایش معنی‌دار فعالیت ضدباکتریایی گردید (p<0.05). با این حال، فعالیت ضدباکتریایی TiO2-N بالاتر از اسانس نعناع فلفلی بود. افزودن TiO2-N و اسانس نعناع، فاز تأخیری در منحنی رشد میکروبی را افزایش و فاز لگاریتمی را کاهش داد. در نهایت، بر طبق نتایج حاصله در این تحقیق می‌توان نتیجه گرفت که تلفیق ترکیب TiO2-N و اسانس نعناع‌فلفلی سبب بهبود فعالیت ضدباکتریایی بایوکامپوزیت‌های برپایه نشاسته کاساوا در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس گردید و از این فیلم‌های بایونانوکامپوزیتی می‌توان جهت بسته‌بندی و توسعه دوره ماندگاری محصولات غذایی استفاده نمود.
متن کامل [PDF 1544 kb]   (925 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/7/26 | پذیرش: 1399/8/27 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.