دوره 18، شماره 113 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 113 صفحات 245-233 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nehchiri N, Amiri S, Radi ر. Evaluating the physical, mechanical and morphological properties of calcium-alginate films coated with sunflower oil or tallow fat. FSCT 2021; 18 (113) :233-245
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46789-fa.html
نهچیری نرگس، امیری صدیقه، رادی محسن. بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی و مورفولوژی فیلم آلژینات کلسیم پوشش داده شده با روغن آفتاب‌گردان و یا چربی پیه گاو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (113) :233-245

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46789-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
2- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران ، sedighehamiri@gmail.com
3- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
چکیده:   (1333 مشاهده)
نگرانی در مورد مسایل زیست محیطی، گرایش به بسته‌بندی مواد غذایی با بیوپلیمرهای طبیعی را افزایش داده است. آلژینات به‌عنوان یک بیوپلیمر، پتانسیل خوبی برای تشکیل فیلم دارد، اما خواص ممانعت‌کنندگی آن در مقابل رطوبت ضعیف است. به منظور غلبه بر این مشکل، در این مطالعه فیلم آلژینات کلسیم با دو نوع چربی روغن آفتاب‌گردان (مایع) و پیه گاو (جامد) در دو غلظت 5/0 و 5 درصد (همراه با 1/0 درصد لسیتین و بدون لسیتین) پوشش داده شد و سپس خصوصیات فیزیکوشیمیایی، سدکنندگی و مکانیکی فیلم­های تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از پیه گاو ضخامت فیلم را بطور معنی‌داری نسبت به روغن آفتاب‌گردان افزایش داد و این ضخامت با افزایش غلظت چربی افزایش یافت. همچنین افزودن روغن آفتاب‌گردان نفوذپذیری فیلم آلژینات به بخار آب را کاهش داد که در این رابطه غلظت 5/0 درصد روغن مؤثرتر عمل کرد، اما چربی پیه گاو نتوانست در این رابطه مؤثر عمل کند. در عین‌حال افزودن این مواد آب‌گریز به فیلم آلژینات کلسیم باعث تغییر خصوصیات رنگی (افزایش زردی) و کدورت فیلم‌ها گردید. ویژگی‌های مکانیکی فیلم شامل قدرت کششی و میزان کشش پذیری در نقطه شکست نیز تحت تاثیر افزودن چربی پیه گاو در غلظت 5/0 درصد بهبود یافت. افزودن لسیتین بر فاکتورهای ضخامت، نفوذپذیری به بخار آب و خواص مکانیکی فیلم آلژینات تاثیری نداشت. تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی حاکی از شکل‌گیری حفرات و یا ترک‌ بر سطح فیلم‌های پوشش‌دهی شده بود. در کل نتایج این مطالعه بیانگر این موضوع بود که بسته به هدف مورد نظر، می‌توان از روغن آفتاب‌گردان و یا چربی پیه گاو به عنوان ترکیبات طبیعی برای بهبود و تغییر ویژگی­های فیلم‌های خوراکی بر پایه آلژینات کلسیم برای بسته‌بندی محصولات غذایی استفاده نمود.
متن کامل [PDF 1022 kb]   (611 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/7/22 | پذیرش: 1399/8/13 | انتشار: 1400/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.