دوره 18، شماره 111 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 111 صفحات 294-279 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

moosapoor F, nazoori F, pirmoradi M, Mirdehghan H. Investigation of the effect of combined treatment of clove plant essential oil (Syzygium aromaticum) with carboxymethylcellulose on storage of fresh pistachio. FSCT 2021; 18 (111) :279-294
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43581-fa.html
موسی پور فتانه، ناظوری فاطمه، پیرمرادی محمدرضا، میردهقان سیدحسین. بررسی تأثیر تیمار تلفیقی اسانس میخک (Syzygiumaromaticum) با کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری پسته تر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :279-294

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43581-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران ، fatemehnazoori@yahoo.com
3- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
4- استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
چکیده:   (1655 مشاهده)
 ارزش غذایی، خوشمزگی و راحتی هضم، کالری بالا، ویتامین‌ها و مواد معدنی مناسب، از ویژگی‌هایی است که پسته را در میان سایر مغزها برتر نموده و غالباً به‌صورت خشک مصرف می‌شود. پسته تازه با وجود ارزش غذایی بالاتر، قابلیت ماندگاری طولانی ندارد لذا بررسی روش های افزایش انبارمانی پسته تر برای عرضه بازار یکی از اهداف تولید کنندگان این محصول است. در این راستا مطالعه‌ای به منظور بررسی تأثیر تیمار تلفیقی کربوکسی متیل سلولز (CMC) با غلظت های مختلف (400، 800 و 1200) اسانس میخک (M) بر عمر انبارمانی پسته تر رقم ,احمدآقایی، صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. نتایج نشان داد با افزایش مدت زمان انبارمانی سفتی پوست و مغز در تمام تیمارها کاهش یافت. مقدار درصد کاهش وزن، کروما پوست، مالون دی‌آلدهید، پراکسید هیدروژن در طی انبارمانی با افزایش روبه‌رو شد. کاربرد CMC به تنهایی و به همراه اسانس میخک در مقایسه با کاربرد آب مقطر سبب حفظ اغلب فاکتورهای مورد بررسی شد. هر دو تیمارهای تلفیقی قادر به حفظ میزان ترکیبات فنلی، کلروفیل کل مغز و کارتنوئید مغز طی انبارمانی نشدند. در مجموع تیمار تلفیقی CMC به همراه 400 میلی‌گرم بر لیتر اسانس میخک قادر به حفظ اکثر ویژگی‌های کمی و کیفی پسته تر احمدآقایی تا 50 روز گردید.
متن کامل [PDF 616 kb]   (888 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشکبار،آجیل و مغز ها،میوه های خشک
دریافت: 1399/3/22 | پذیرش: 1399/8/11 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.