دوره 5، شماره 16 - ( 1387 )                   جلد 5 شماره 16 صفحات 68-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of Fatty Acids, Mineral Elements of 17 Iranian Shallot Landraces (Allium hirtifolium Boiss.). FSCT 2008; 5 (16) :61-68
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4263-fa.html
مقایسه ترکیب اسیدهای چرب و عناصر معدنی هفده توده‌ موسیر ایرانی (Allium hirtifolium Boiss.). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1387; 5 (16) :61-68

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4263-fa.html


چکیده:   (8468 مشاهده)
چکیده موسیر (Allium hirtifolium Boiss.) گیاهی چند ساله و متعلق به خانواده Alliaceae است. این گیاه بومی ایران بوده و به صورت وحشی می روید. این پژوهش به منظور بررسی اسیدهای چرب و عناصر معدنی (پتاسیم، سدیم، منیزیم، آهن، مس، روی و منگنز) هفده توده موسیر کنگاور، سیاخ دارنگون، صحنه، آشتیان، دشت ارژن، کوهرنگ، سپیدان، دیواندره، بروجرد، خمین، یاسوج، نهاوند، خوانسار، هرسین، اراک، دشمن زیاری و کوهمره سرخی انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد ماده خشک (71/36 ٪ و 15/29٪) به ترتیب مربوط به توده های هرسین و دشمن زیاری بود. توده کنگاور دارای بیشترین درصد آهن و مس و توده کوهرنگ دارای بیشترین مقدار منیزیم بود. بیشترین مقدار سدیم در توده هرسین اندازه گیری شد. توده صحنه دارای حداکثر مقدار پتاسیم و منگنز و توده خمین دارای بیشترین مقدار روی بود. اندازه گیری اسیدهای چرب با گازکروماتوگرافی نشان داد که بیشترین درصد لینولنیک اسید (امگا-3) و لینولئیک اسید (امگا-6) به ترتیب در توده های آشتیان و سپیدان مشاهده شد. این پژوهش نشان داد که توده های موسیر ایرانی از نظر داشتن عناصر معدنی و اسیدهای چرب ضروری حایز اهمیت بوده و برای تغذیه انسان توصیه می شوند.
متن کامل [PDF 212 kb]   (5921 دریافت)    

دریافت: 1387/2/6 | پذیرش: 1387/11/20 | انتشار: 1391/6/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.