دوره 15، شماره 76 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 76 صفحات 87-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

ولی پور فرزانه. تاثیر غلظت‌های متفاوت گلیسرول و سوربیتول بر خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه ایزوله پروتئین کانولا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (76) :100-87

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز
چکیده
فیلم­های خوراکی، از ایزوله پروتئین کانولا (CPI) حاوی مقادیر مختلف گلیسرول و سوربیتول (30، 40، 50 و 60 % وزنی-وزنی بر پایه پروتئین) تولید شدند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر نوع و غلظت پلاستیسایزرها بر خصوصیات فیلم­های بدست آمده از CPI بود. نوع و غلظت پلاستیسایزر بطور معنی­داری خصوصیات مکانیکی، ممانعتی، دمایی، سطحی و همچنین کدورت فیلم­ها را تحت تاثیر قرار داد (05/0P < ). همانطور که غلظت پلاستیسایزر افزایش یافت، مقاومت در برابر پارگی (TS) کاهش یافت، در حالی که میزان کشیدگی فیلم تا لحظه پاره شدن (EAB) و نفوذپذیری به بخار آب افزایش یافت. روند رفتاری مشابهی نیز برای حلالیت فیلم مشاهده گردید، که با افزایش غلظت پلاستیسایزر افزایش یافت. فیلم­های دارای سوربیتول، بیشترین مقادیر مقاومت در برابر پارگی را داشتند، در هر حال، تاثیر سوربیتول بر نفوذپذیری به بخار آب کم بود. در مقابل، فیلم­های دارای گلیسرول، پائین­ترین مقادیر مقاومت در برابر پارگی را نمایش دادند، که سبب افزایش نفوذپذیری به بخار آب گردید. کدورت فیلم­های دارای گلیسرول، کمتر از فیلم­های دارای سوربیتول بود، و با افزایش میزان پلاستیسایزر کاهش یافت (05/0P < ). همچنین، کاهش معنی­داری در دمای انتقال شیشه­ای (Tg) و مقادیر هیدروفوبیسیته سطحی با افزایش میزان پلاستیسایزر مشاهده گردید (05/0P < ). مشاهده شد که فیلم­های دارای سوربیتول، مقادیر رطوبت کمتری را نسبت به  فیلم­های دارای گلیسرول داشتند.
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/6/30 | پذیرش: 1395/8/22 | انتشار: 1397/3/1