دوره 7، شماره 24 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 24 صفحات 37-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatty acids composition of some selected walnut (Juglans regia L.) genotypes in Markazi province. FSCT 2010; 7 (24) :31-37
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3908-fa.html
ترکیب اسیدهای چرب برخی از ژنوتیپ های انتخابی گردو Juglans regia L.) ) در استان مرکزی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1389; 7 (24) :31-37

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3908-fa.html


چکیده:   (8331 مشاهده)
چکیده      تعداد 70 ژنوتیپ گردو  (Juglans regia L.)در 4 منطقه از استان مرکزی به خاطر باردهی منظم و عملکرد بالا انتخاب شدند و در طی سال 1386 چندین خصوصیت پومولوژیکی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. از میان 70 ژنوتیپ انتخاب شده، تعداد 12 ژنوتیپ برتر برای ارزیابی بیشتر به منظور بررسی وضعیت روغن مغز و اسیدهای چرب انتخاب شدند. در این ژنوتیپ­ها وضعیت اسیدهای چرب در سه نمونه روغن مغز توسط آنالیز با دستگاه کروماتوگرافی گازی بررسی گردید. درژنوتیپ­های مورد ارزیابی میزان روغن، بین0/51 تا 0/73 درصد متغیر بود. وضعیت اسید های چرب پالمتیک اسید، استئاریک اسید، اولئیک اسید، لینولئیک اسید و لینولنیک اسید به میزان زیادی میان ژنوتیپ­ها متغیر بود. نتایج نشان داد که اسید پالمتیک (09/6-12/8 درصد) و اسید استئاریک (19/2-0/4 درصد) به ترتیب بیشترین میزان اسید چرب اشباع را تشکیل می­دادند. اولئیک اسید تنها اسید چرب غیر اشباع حاوی یک پیوند مضاعف بود و میزان آن20 الی 43 درصد کل اسیدهای چرب متغیر بود. لینولئیک اسید (39/37 الی 95/58) بیشترین درصد اسیدهای چرب راتشکیل می­داد. میزان اسیدهای چرب غیر اشباع بیش از 85 درصد کل اسید های چرب روغن گردو بود، در حالیکه حداکثر مقدار اسیدهای چرب اشباع 36/12 درصد بود. چنین به نظر می­رسد که تفاوت در درصد روغن و ترکیب اسیدهای چرب به علت تنوع ژنتیکی و شرایط اکولوژیکی و محل کشت ژنوتیپ­های مورد مطالعه می­باشد. نتایج نشان داد که مغز میوه ژنوتیپ­های MS69, MS68, MS10 وMS70 به دلیل داشتن درصد بالاتر اسیدهای چرب لینولئیک و لینولنیک دارای کیفیت غذایی بالاتری  از ژنوتیپ­هایMS43, MS27, MS23, MS15 MS12, MS11 ، MS52و MS54می­باشند.  
متن کامل [PDF 127 kb]   (6058 دریافت)    

دریافت: 1387/4/10 | پذیرش: 1387/6/10 | انتشار: 1391/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.