دوره 18، شماره 112 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 112 صفحات 297-283 | برگشت به فهرست نسخه ها

Anvar H, sheikhloie H. Synthesis and Evaluation of Physicochemical and Antimicrobial Properties of Bionanocomposites Based on Carboxymethylchitosan Biopolymer - Montmorillonite Nanoclay in the Presence of TiO₂ Nanoparticles. FSCT 2021; 18 (112) :283-297
انور حسین، شیخ لوئی حسین. سنتز و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ضدمیکروبی بیونانوکامپوزیت‌های بر پایه بیوپلیمر کربوکسی‌متیل‌کیتوسان-نانورس مونتموریلونیت در حضور نانوذرات اکسیدتیتانیم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (112) :283-297

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه ، h_sheikhloie@yahoo.com
در این پژوهش، بیونانوکامپوزیت ضدمیکروبی بر پایه بیوپلیمر کربوکسی متیل کیتوسان-نانورس مونت‌موریلونیت در حضور نانوذرات اکسید تیتانیم سنتز شد. بررسی تصاویر مورفولوژی سطح شکست با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان دهنده سطح زبر و ناهمگن بیونانوکامپوزیت‌ها در مقایسه با کربوکسی متیل‌کیتوسان خالص می‌باشد. نتایج آزمون پراش پرتو  X نشان داد که نحوه پخش نانورس در  حضور نانوذرات اکسید تیتانیم از ورقه‌ای کامل به ورقه‌ای بین‌لایه‌ای تغییر نموده است. افزودن نانوذرات اکسید تیتانیم باعث افزایش معنی‌داری (05/0) کدورت در نانوکامپوزیتها شد. تأثیر نانوذره اکسید تیتانیم بر کاهش مقدار باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس بیش ازمقدار  باکتری گرم منفی اشرشیاکلی است و با افزایش درصد نانوذره اکسید تیتانیم کارائی آن در حذف کلونی‌های هر دو باکتری بیشتر می‌شود. میزان انحلالپذیری در آب و نفوذپذیری نسبت یه بخاردر فیلمهای بیونانوکامپوزیتی با افزایش درصد وزنی نانوذرات اکسیدتیتانیم کاهش بیشتری یافت. استحکام کششی فیلم‌های حاوی نانوذرات اکسیدتیتانیم بیشتر از استحکام کششی فیلم کربوکسی متیل کیتوسان خالص می‌باشد که از نظر آماری معنی‌دار است (05/0). این تحقیق پتانسیل بالای بیونانو کامپوزیت را در جلوگیری از رشد باکتری‌های بیماری‌زا به اثبات رساند و نشان داد که می‌توان از چنین بسته‌بندی‌هایی برای افزایش عمر نگهداری مواد‌غذایی سود برد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1398/4/21 | پذیرش: 1399/9/25 | انتشار: 1400/3/16