دوره 16، شماره 90 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 90 صفحات 161-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sayyari M, Sadeghi S, Karami M. Shelf life and some qualitative characteristics of Belly Pepper (capsicum annum L.) packed in modified atmosphere . FSCT 2019; 16 (90) :153-161
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33508-fa.html
سیاری محمد، صادقی صبا، کرمی مصطفی. ماندگاری و برخی خصوصیات کیفی فلفل دلمه‌ای (capsicum annum L.) بسته‌بندی شده در اتمسفر اصلاح شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (90) :153-161

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33508-fa.html


1- دانشیار علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
2- دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته ی تکنولوژی پس از برداشت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
3- استادیار علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا ، mkarami@basu.ac.ir
چکیده:   (8801 مشاهده)
امروزه، بسته‌بندی در اتمسفر اصلاح شده به عنوان یکی از بهترین روش ها، جهت افزایش زمان نگهداری میوه و سبزیجات استفاده می‌شود. فلفل دلمه‌ای به عنوان منبع غنی از ویتامین ث یکی از سبزیجات بسیار فسادپذیر است که نیازمند حمل و نقل مناسب و مراقبت کافی جهت حفظ عمر انباری و کیفیت است. عمر انباری فلفل‌دلمه‌ای به علت از دست دهی سریع آب در طول ذخیره‌سازی طولانی مدت و حساسیت به سرمازدگی و پوسیدگی‌های شایع‌ توسط دو میکروارگانیسم بوتریتیس و آلترناریا، محدود می‌شود. بنابراین با بهینه‌سازی روش‌های ماندگاری این محصول، می‌توان به مقدار زیادی از ضایعات آن کاست. در این پژوهش اثر تیمار بسته‌بندی در اتمسفر اصلاح شده با سه ترکیب گازی شامل ترکیب گازی شاهد (ترکیب گازهای هوای معمولی که شامل 21% اکسیژن، 03/0% دی‌اکسیدکربن و 78% نیتروژن)، ترکیب گازی اولیه شامل 10% اکسیژن، 5% دی‌اکسیدکربن و 85% نیتروژن و ترکیب گازی ثانویه متشکل از 5% اکسیژن، 10% دی اکسیدکربن و 85% نیتروژن در پوشش پلی اتیلنی و نگهداری در دمای 8 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95 درصد بر ویژگی های فلفل دلمه ای مانند درصد کاهش وزن، سفتی بافت، pH و مواد جامد محلول بررسی گردید. تاثیر این تیمارها در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش فاکتوریل با سه تکرار روی صفاتی از قبیل درصد کاهش وزن، سفتی بافت، pH و مواد جامد محلول طی 5 دوره 0، 10، 20، 30 و 40 روز پس از برداشت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پس از هر دوره انبارمانی نمونه‌های تیمار شده با اتمسفر اصلاح شده 5% اکسیژن و 10% دی‌اکسیدکربن به دلیل داشتن دی‌اکسیدکربن بیشتر و کم کردن تنفس، در حفظ خصوصیات کیفی برای فلفل دلمه‌ای مناسب‌تر بوده و به طورکلی نگهداری این محصول در بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده، سبب حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری آن گردید.
واژه‌های کلیدی: بسته بندی، فلفل، کاهش وزن، کپک زدگی، سفتی
متن کامل [PDF 476 kb]   (2416 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1398/3/12 | پذیرش: 1398/6/2 | انتشار: 1398/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.