دوره 14، شماره 68 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 68 صفحات 181-191 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نوشی زینب، حیدری رضا، ایلخانی پور مینو، قاسمپور زهرا. مقایسه ی ترکیبات فنولی بین دو واریته ی چای سبز (هیبرید و کلون 100). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (68) :191-181

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3187-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی صبا، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، ایران
2- استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
3- استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
4- دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (2782 مشاهده)
چکیده در پژوهش حاضر، شاخساره­های چای شامل یک جوانه رأسی و دو برگ مجاور، در دو واریته­ی چای (هیبرید و کلون 100)، از مرکز تحقیقات چای کشور جمع آوری شدند و پس از عصاره گیری، محتوای فنول کل، فلاوونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی توسط روش رنگ سنجی ارزیابی شدند. آنالیز کاتچین و کافئین توسط دستگاه HPLC صورت گرفت. ویژگی های حسی با استفاده از تست پانل به کمک روش خطی انجام شد. نتایج نشان داد که محتوای فنول کل در دو واریته­ی کلون 100 و هیبرید اختلاف معنی­داری نداشت (p≤0.05). محتوای فلاوونوئیدی و خاصیت آنتی اکسیدانی در دو واریته متفاوت و در واریته کلون 100 بطور معنی­داری (p≤0.05) بیشتر از واریته هیبرید بود. نتایج آنالیز HPLC بیانگر وجود مقادیر بالاتر کاتچین و کافئین در واریته­ی هیبرید نسبت به واریته­ی کلون 100 بود. واریته­ی هیبرید نسبت به واریته­ی کلون 100، پر­رنگ­تر بود و طعم تند­تری داشت درحالیکه واریته کلون 100 از عطر قوی­تری برخوردار بود. نتایج بیانگر برتری واریته کلون 100 از لحاظ خواص سلامتی بخش آن نسبت به واریته­ی هیبرید می­باشد.
متن کامل [PDF 255 kb]   (1402 دریافت)    

دریافت: 1395/1/24 | پذیرش: 1395/11/24 | انتشار: 1396/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.