دوره 18، شماره 114 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 114 صفحات 145-133 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

asgari-kafrani A, fazilati M, nazem H. Evaluation the effect of different solvents and extraction method on phytochemical content and antioxidant activity of Moringa oleifera leaf extract. FSCT 2021; 18 (114) :133-145
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29651-fa.html
عسگری کفرانی عباس، فضیلتی محمد، ناظم حبیب اله. بررسی اثر حلال و روش استخراج بر محتوی فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره برگ مورینگا الیفرا (Moringa oleifera). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (114) :133-145

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29651-fa.html


1- دکترا بیوشیمی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان ، abbasasgari98@yahoo.com
2- استاد، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان
چکیده:   (1280 مشاهده)
گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی هستند که مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به شمار می‌روند. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر روش‌های استخراج و اثرحلال های مختلف بر راندمان استخراج، محتوی فنل کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ گیاه مورینگا الیفرا بود. بدین منظور برگ‌ها بعد از خشکاندن آسیاب شد و عصاره با استفاده از حلال‌های آب مقطر، استون و متانول با روش‌های خیساندن، سوکسله و امواج غیرمستقیم اولتراسونیک با فرکانس 70 کیلوهرتز استخراج شد. محتوی کل ترکیبات فنلی با روش فولین –سیوکالتیو و محتوی تام ترکیبات فلاونوئیدی با روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم اندازه‌گیری شد. برای اندازه‌گیری فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها از روش مهار رادیکال‌های آزاد 2 و 2 دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) استفاده شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها با اسید آسکوربیک مقایسه گردید. بالاترین راندمان استخراج مربوط به عصاره استحصال شده با حلال استون و روش استخراج سوکسله (0.34±24.40 درصد) بود. متانول در روش استخراج سوکسله بالاترین تاثیر را بر محتوی فنل کل (1.35±24.79 میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره خشک) و فلاونوئید کل (1.45±81.14 میلی‌گرم کوئرستین در گرم عصاره خشک) نشان داد. در همه نمونه‌ها با افزایش غلظت عصاره، میزان مهار رادیکال‌های آزاد DPPH افزایش یافت و بالاترین قدرت حذف رادیکال‌های آزاد در عصاره متانولی حاصل از روش استخراج سوکسله (0.65±49.975=50 IC میکروگرم در میلی‌لیتر) مشاهده شد. در نهایت می توان نتیجه گرفت متانول بهترین حلال و استخراج با سوکسله بهترین روش برای استخراج ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی از برگ مورینگا الیفرا می باشد.
 
متن کامل [PDF 637 kb]   (1237 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1397/11/1 | پذیرش: 1399/4/1 | انتشار: 1400/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.