دوره 16، شماره 89 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 89 صفحات 285-275 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nosratabadi L, Kavousi H R, Hajimohammadi Farimani R, Balvardi M. Study of microbial population in date fruit cultivars of Estamaran, Zahedi, Shahani, Kabkab, Mordarsang, Mazafati and Halileh. FSCT 2019; 16 (89) :275-285
نصرت آبادی لیلا، کاوسی حمیدرضا، حاجی محمدی فریمانی رضا، بلوردی محمد. بررسی جمعیت میکروبی ارقام خرمای استعمران، زاهدی، شاهانی، کبکاب، مرداسنگ، مضافتی و هلیله ای. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :275-285

1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران
2- استادیار، بخش بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
3- استادیار، بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران. ، r-farimani@uk.ac.ir
4- استادیار، بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
مطالعه جمعیت میکروبی مواد غذایی از نظر بهداشت، فساد و فناوری تولید مواد غذایی، مهم می­باشد. از آنجایی که برداشت، درجه­بندی و بسته­بندی خرما (Phoenix dactylifera L.) اغلب به صورت دستی انجام می­شود، حضور باکتری­های با منشاء انسانی در آن دور از ذهن نیست. از طرف دیگر میکروب­های موجود در خرما، بخصوص ارقام با رطوبت بالا، علاوه بر اینکه می­توانند عاملی برای ترشیدگی تلقی شوند، ممکن است در تخمیر و تولید سرکه مفید باشند. در این پژوهش هفت رقم خرما از جنبه جمعیت میکروبی و ویژگی­های شیمیایی بررسی شد. ماده خشک و اسیدیته ارقام مختلف خرما به ترتیب بین 72 تا 86 درصد و 06/0 تا 78/0 درصد متغیر بود. باکتری­های جدا شده، با کمک تکثیر ناحیه 16S rDNA، تحلیل برش آنزیمی DNA ریبوزومی تکثیر یافته (ARDRA)، توالی­یابی و در نهایت مقایسه ژن­های 16S rRNA، شناسایی شدند. نتیجه این پژوهش بر حضور استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، ائروکوکوس، باسیلوس و لوکونوستوک مزنترویدس در ارقام خرمای محلی دلالت داشت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/9/20 | پذیرش: 1398/4/2 | انتشار: 1398/4/24