دوره 16، شماره 88 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 88 صفحات 289-301 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arjeh E, Pirouzifard M, Pirsa S. Purification of beet molasses using bentonite and gelatin: process evaluation and optimization. FSCT. 2019; 16 (88) :289-301
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-27596-fa.html
آرژه ادریس، پیروزی فرد میر خلیل، پیرسا سجاد. تصفیۀ ملاس چغندر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین: بررسی و بهینه‌سازی فرآیند . علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (88) :289-301

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-27596-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه ، e.arjeh@gmail.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
چکیده:   (351 مشاهده)
در این پژوهش به منظور بررسی و بهینه‌سازی تأثیر متغیرهای تیمار شیمیایی با بنتونیت و ژلاتین بر شاخص‌های کیفی ملاس چغندر از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی (سه فاکتور در سه سطح) استفاده شد. از این رو تاثیر غلظت بنتونیت (10-2 گرم بر لیتر)، غلظت ژلاتین (1/0-01/0 گرم بر لیتر) و pH (3-7) روی کدورت، رنگ، خاکستر و غلظت کلوئیدهای ملاس نهایی چغندر قند مطالعه و به خوبی توسط یک مدل چند جمله‌ای درجه دوم برازش گردید (85/0 < R2). نتایج نشان داد که pH مهمترین متغیر تاثیرگذار بر شاخص‌های شفاف‌سازی­ می‌باشد، چرا که روی تمامی پاسخ‌ها تاثیر معنی‌دار داشت. بنتونیت و ژلاتین نیز به عنوان دو ترکیب شفاف‌کننده متداول موجب بهبود شاخص‌های کیفی ملاس شدند، هر چند توانایی بنتونیت به مراتب بالاتر بود. شرایط بهینۀ برای به حداقل رساندن کدورت، رنگ، غلظت کلوئیدها و خاکستر از نظر غلظت بنتونیت، غلظت ژلاتین و pH به ترتیب 3/8 گرم بر لیتر، 08/0 گرم بر لیتر و 03/4 به دست آمد. در این شرایط، کدورت، رنگ، خاکستر و غلظت کلوئیدها به ترتیب برابر 1/12 NTU، 2573 IU، 7/2 درصد و 9/0 گرم بر لیتر بود.
متن کامل [PDF 512 kb]   (44 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۷/۹/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول