دوره 13، شماره 55 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 55 صفحات 79-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrami M E, Ansari K, Honarvar M. CIE color coordinates measurement of imported raw cane sugar samples using spectrophotoradiometer and correlation with their certain quality parameters. FSCT 2015; 13 (55) :69-79
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2656-fa.html
بهرامی محمد عرفان، انصاری کیوان، هنرور مسعود. تعیین مختصات رنگ نمونه های شکرخام نیشکری وارداتی بوسیله اسپکتروفتورادیومتر و بررسی همبستگی آن ها با برخی خصوصیات کیفی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (55) :69-79

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2656-fa.html


1- دانشجوی دکتری علوم وصنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران و عضو واحد تحقیق و توسعه شرکت قند هگمتان همدان
2- استادیار، گروه پژوهشی نمایش رنگ و پردازش تصویر، موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ، تهران، ایران
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه علوم و صنایع غذایی
چکیده:   (6274 مشاهده)
چکیده شکرخام نیشکری یکی از فراورده های مهم و پرمصرف در صنعت قند و شکر به شمار می رود. خصوصیات کیفی این محصول می تواند بارزترین تاثیر را در تهیه شکر سفید با بالاترین کیفیت داشته باشد. هدف از این تحقیق یافتن هر نوع همبستگی میان  مختصات رنگ و خصوصیات کیفی مختلف نمونه های شکرخام نیشکری وارداتی موجود در بازار کشور بود.  اطلاعات طیفی نمونه های شکرخام به کمک دستگاه اسپکتروفتورادیومتر در محدوده طول موجی 380 الی 780 نانومتر بدست آمده و تبدیل به مختصات رنگ گردیدند. سپس میزان همبستگی مختصات رنگ  با برخی از خصوصیات کیفی نمونه های شکر خام از جمله میزان خاکستر، درصد ساکارز، درصد اینورت،شدت رنگ محلول ، pH ، مقدار نشاسته، غلظت دکستران، درصد رطوبت و میزان ضریب شکست تعیین گردید. نتایج نشان دهنده همبستگی در سطح بالای برخی از  پارامترهای کیفی مانند نشاسته ، خاکستر و رنگ محلول با برخی از مختصات رنگی همچون  L*، a* ، b* ، C*، h، X، Y، Z، x ، y ، Y.I  بود.
متن کامل [PDF 385 kb]   (2639 دریافت)    

دریافت: 1394/6/22 | پذیرش: 1394/6/22 | انتشار: 1395/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.