دوره 2، شماره 5 - ( 1384 )                   جلد 2 شماره 5 صفحات 84-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of active carbon on patulin reduction at apple juice. FSCT 2005; 2 (5) :75-84
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2637-fa.html
تاثیر کربن فعال بر کاهش مقدار پاتولین در آب سیب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1384; 2 (5) :75-84

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2637-fa.html


چکیده:   (4394 مشاهده)
در این پژوهش، تاثیر غلظتهای مختلف دو نوع کربن فعال پودری و گرانولی در زمانهای مختلف بر روی کاهش مقدار سم قارچی پاتولین در آب سیب با استفاده از روش HPLC و بر اساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کربن فعال پودری شکل در کاهش مقدار پاتولین آب سیب خیلی موثرتر از نوع گرانولی عمل نموده و با افزایش غلظت این نوع کربن فعال، مقدار پاتولین به طور معنی داری کاهش می یابد، به طوری که با مصرف 5 گرم در لیتر از آن صرف نظر از زمان تاثیر (15، 5 و 30 دقیقه) مقدار پاتولین به صفر می رسد. همچنین در غلظتهای کمتر این نوع کربن فعال با افزایش زمان تاثیر کاهش مقدار پاتولین معنی دار بود. چنانچه، با تاثیر 3 گرم در لیتر کربن فعال پودری شکل با زمان تاثیر 30 دقیقه مقدار پاتولین به 2.4 میکروگرم در لیتر کاهش پیدا کرد که از لحاظ آماری با مقدار صفر (حذف کامل پاتولین) اختلاف معنی داری نداشت. با در نظر گرفتن مقدار مجاز پاتولین در آب سیب (50µg/l) مقدار 3 گرم در لیتر از کربن فعال پودری شکل با زمان تاثیر 5 دقیقه می تواند مقدار پاتولین آب سیب را به پایین تر از حد مجاز کاهش دهد.
متن کامل [PDF 747 kb]   (3855 دریافت)    

دریافت: 1384/3/1 | پذیرش: 1384/3/1 | انتشار: 1384/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.