دوره 8، شماره 33 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 26-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Prevalence of Vibrio spp. in marine shrimp (Paeneus monodon) caught off the Persian Gulf coast of Iran. FSCT 2011; 8 (33) :21-26
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2632-fa.html
شیوع گونه های ویبریو در میگوهای دریایی (Paeneus monodon) صید شده از سواحل جنوبی ایران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (33) :21-26

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2632-fa.html


چکیده:   (4262 مشاهده)
چکیده ویبریوها پاتوژن­های انسانی هستند که به طور وسیعی در محیط­های دریایی منتشر هستند.  این ارگانیسم­ها به طور فراوانی از محدوده وسیعی از مواد غذایی دریایی خام جدا شده­اند. مصرف غذاهای دریایی خام و نیم پز آلوده به برخی از گونه­های ویبریو منجر به گاستروآنتریت­ حاد و علائم بالینی خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین آلودگی میگوهای صید شده از سواحل جنوب ایران  انجام شد. در مجموع 120 نمونه میگو دریایی (Paeneus monodon) تازه جمع­آوری و از نظر حضور احتمالی گونه­های ویبریو بوسیله آزمون­های کشت و بیوشیمیایی مورد آزمایش قرار گرفتند. گونه­های ویبریو از 7/26 درصد نمونه­های آزمایش شده جداسازی شدند. از میان ویبریوهای جدا شده، ویبریوآلژینولیتیکوس فراوان­ترین گونه جدا شده بود (6/43 درصد) و به دنبال آن ویبریوپاراهمولیتیکوس (4/34 درصد)، ویبریوولنیفیکوس (9 درصد)، ویبریوکلرا (5/6 درصد) و ویبریوارینتالیس (5/6 درصد) سایر گونه­های جدا شده بودند. نتایج مطالعه حاضر نیاز یک بازرسی دقیق جهت تعیین حضور گونه­های ویبریو در  میگو های مصرفی جهت پیشگیری از خطرات احتمالی مرتبط با سلامت عمومی را نشان می دهد.
واژه‌های کلیدی: ایران، کلید واژگان: میگو، ویبریو، شیوع
متن کامل [PDF 213 kb]   (3387 دریافت)    

دریافت: 1389/2/7 | پذیرش: 1389/7/7 | انتشار: 1390/10/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.