دوره 16، شماره 89 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 89 صفحات 197-185 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kashiri M, Asadi H, Maghsoudlou Y, Mirzaei H, Alsoy Altinkaya S. Characteristics of kraft papers coated with protein solutions containing tea extract powder with a layer-by-layer technique. FSCT 2019; 16 (89) :185-197
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-24300-fa.html
کشیری محبوبه، اسدی حسن، مقصودلو یحیی، میرزایی حبیب الله، آلسوی آلتینکای ساجده. ارزیابی ویژگی‌های کاغذهای کرافت پوشش‌دهی شده با محلول‌های پروتئینی حاوی پودر عصاره چای با تکنیک لایه به لایه خود شکل گیرنده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :185-197

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-24300-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، kashiri.m@gmail.com
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- انسیتیتوی تکنولوژی ازمیر ، دپارتمان مهندسی شیمی
چکیده:   (7571 مشاهده)
فناوری لایه به لایه خود شکل گیرنده یکی از روش­های نوین در تولید کرافت­های چندلایه با تکیه بر قرارگیری محلول پروتئینی بر بسترهای جامد است. هدف از این تحقیق تولید کرافت­های چندلایه بر پایه پلی­مرهای زیستی پروتئینی (زئین و ایزوله آب پنیر) حاوی پودر عصاره چای سبز با استفاده از فناوری لایه به لایه خود شکل گیرنده و ارزیابی خواص ضد­باکتریایی، فیزیکی- مکانیکی و رهایش ترکیبات فنولی از کرافت پوشش­دهی شده در دمای یخچالی و pHهای ۵/۴ و ۷ بود. نتایج حداقل غلظت بازدارندگی باکتریایی پودر عصاره چای سبز نشان داد که اشرشیا کلای (۵ میلی­گرم بر میلی­لیتر) در مقایسه با لیستریا مونوسیتوژنز (۱۰ میلی­گرم بر میلی­لیتر) از حساسیت بیشتری برخوردار بود. نتایج ارزیابی خواص فیزیکی کرافت­ها نشان داد که ضخامت، گراماژ و دانسیته حجمی طی پوشش­دهی افزایش یافت. هم­چنین قرارگیری زئین در لایه خارجی سبب کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب و افزایش مقاومت در برابر عبور هوا گردید. ارزیابی رهایش ترکیبات فنولی از بستر کرافت­های پوشش­دهی شده نشان داد که سرعت رهایش در مدل غذایی اسیدی بیش از مدل خنثی بود. هم­چنین رهایش ترکیبات فنولی از کرافت­های پوشش­دهی شده زئین به­عنوان لایه خارجی در مقایسه با ایزوله­پروتئین­آب­پنیر در روزهای نخست بیشتر و در زمان طولانی­تری ادامه داشت. کاهش اندیس لگاریتمی کرافت پوشش­دهی شده با زئین فعال دولایه علیه اشرشیا کلای و لیستریا مونوسیتوژنز به­ترتیب ۲۵/۰ و۰۶/۰ بود. بر اساس نتایج به­دست آمده از این تحقیق کرافت پوشش­دهی شده با دولایه زئین فعال برای بسته­بندی مواد غذایی به­عنوان حامل ترکیبات فنولی توصیه می­گردد
 
متن کامل [PDF 730 kb]   (1186 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/5/29 | پذیرش: 1398/2/7 | انتشار: 1398/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.