دوره 16، شماره 87 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 87 صفحات 290-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

amiri A, Mortazavi S M H, Mahmoodi sourestani M, Kiasat A R, Ramezani Z. The Effect of Active Microbial Packaging on Postharvest Quality of Strawberry Fruit. FSCT 2019; 16 (87) :279-290
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22309-fa.html
امیری اعظم، مرتضوی سید محمد حسن، محمودی سورستانی محمد، کیاست علیرضا، رمضانی زهرا. تاثیر بسته‌بندی فعال میکروبی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :279-290

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22309-fa.html


1- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2- فیزیولوژی پس از برداشت، دانشیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران
3- فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، علوم باغبانی، دانشیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران. ، mohammad.mahmoodi1360@gmail.com
4- شیمی آلی، شیمی، استاد گروه شیمی، دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
5- شیمی تجزیه، استاد، مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی، بخش شیمی دارو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
چکیده:   (5339 مشاهده)
ببسته­بندی با خاصیت ضد میکروبی یکی از مهم­ترین کاربردهای بسته­بندی فعال است. ﭘﮋوﻫﺶ حاضر با هدف ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ بسته­بندی فعال ضد میکروبی بر کیفیت پس از برداشت ﻣﻴﻮه ﺗﻮت ﻓﺮﻧﮕﻲ رﻗﻢ کامارزا اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ 4 نوع بسته­بندی میوه شامل شاهد بدون تلقیح قارچ، شاهد با تلقیح قارچ، و بسته­بندی شده با غلظت 12 و 24 میکرولیتر اسانس نعناع فلفلی در میلی­لیتر هوای بسته و زﻣﺎن آنالیز (0، 4، 8 و 12 روز) اﺟﺮا ﺷﺪ. در طی آزمایش صفات کیفی و بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ دوره نگهداری در همه میوه­های بسته­بندی شده ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی درصد پوسیدگی، ﻛﺎﻫﺶ وزن، آﻧﺘﻮﺳﻴﺎﻧﻴﻦ ﻛﻞ، فنول و ﻓﻼوﻧﻮﺋﻴﺪ ﻛﻞ به طور معنی­داری اﻓﺰاﻳﺶ درﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻣﻴﺰان ویتامین ث، و ﻇﺮﻓﻴﺖ آنتی اکسیدانی ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺖ در میوه­ﻫﺎی بسته­بندی شده ﺑﺎ اسانس نعناع فلفلی ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﻲداری صفات کیفی بهبود یافت. جمعیت میکروبی طی دوره نگه­داری در تیمارهای شاهد افزایش و در بسته میوه حاوی اسانس نعناع فلفلی کاهش یافت. غلظت 24 میکرولیتر/میلی­لیتر اسانس نعناع فلفلی لود شده در فوم میکروسلولی نشاسته با رهایش آهسته توانست درصد پوسیدگی میوه و وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﻛﻴﻔﻲ ﻣﻴﻮه ﺗﻮتﻓﺮﻧﮕﻲ را ﻃﻲ اﻧﺒﺎرداری ﺳﺮد حفظ نماید. با توجه به اینکه اسانس گیاه نعناع فلفلی بعلت وجود ترکیباتی غالب نظیر منتون و منتول در غلظت­های نسبتاٌ پایین روی رشد قارچ بویتریتیس بسیار موثر است، لذا استفاده از این اسانس  بجای مواد نگهدارنده مصنوعی که اثرات سوء آن­ها مشخص شده است یک امر مفید و مؤثر به نظر می­رسد.
متن کامل [PDF 1379 kb]   (1914 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/3/31 | پذیرش: 1397/8/29 | انتشار: 1398/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.