دوره 15، شماره 84 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 84 صفحات 364-349 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فتاحی مقدم جواد، هاشم پور ابوذر، قاسم نژاد محمود. ارزیابی برخی شاخص‌های کیفی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی میوه‌ی دو رقم پرتقال خونی تحت تیمار دمایی در مرحله پس از برداشت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (84) :349-364

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20176-fa.html


1- گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری موسسه تحقیقات علوم باغبانی.
2- گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران.
3- گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
چکیده:   (2077 مشاهده)
در این پژوهش، اثر تیمار دمایی بر حفظ کیفیت و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی گوشت و پوست میوه‌ی دو رقم پرتقال خونی مورو و سانگینلو [Citrus sinensis (L.) Osbeck var. Sanguinello and Moro] در مرحله پس از برداشت بررسی شد. میوه‌ها با دمای 12 درجه سانتی‌گراد (یک هفته)، 20 درجه سانتی‌گراد (3 روز) و 30 درجه سانتی‌گراد (2 روز) پیش‌تیمار شدند و به مدت 60 روز در انبار با سردخانه با دمای 5 درجه‌ سانتی‌گراد و رطوبت 85 درصد قرار داده شدند. بعلاوه یک گروه از میوه‌های پیش‌تیمار نشده در همان شرایط دمایی و رطوبتی به‌عنوان شاهد و گروهی دیگر در انبار معمولی قرار داده شدند. سپس درصد کاهش وزن، آب میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، مواد جامل محلول کل (TSS)، تغییرات رنگ پوست، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گوشت و پوست میوه‌ها در روزهای صفر، 30 و 60 انبارداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که درصد کاهش وزن، آب میوه و TA تحت تاثیر تیمارهای دمایی قرار گرفت. فعالیت آنزیم‌های آسکوربات‌پراکسیداز و کاتالاز کمتر تحت تاثیر تیمارهای دمایی قرار گرفت، ولی فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز در میوه‌های تیمار شده افزایش یافت. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بافت گوشت و پوست هر دو رقم در مقایسه با شاهد ابتدا افزایش یافت و با گذشت زمان کاهش نشان داد. در مجموع، استفاده از تیمار دمایی در میوه‌های ارقام خونی به ویژه دمای 30 درجه سانتی‌گراد قبل از شروع انبارداری می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از کاهش وزن و حفظ یا افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی میوه در مرحله پس از برداشت داشته باشد.
متن کامل [PDF 362 kb]   (1708 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/7/11 | پذیرش: 1396/10/18 | انتشار: 1397/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.