دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 455-443 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

اشرفی رقیه، همتی هاله، محترمی فروغ، مقدس کیا احسان. بررسی ویژگی های عملکردی ، مکانیکی و ساختاری فیلم سدیم کازینات با استفاده از نانو رس و اسانس خوشاریزه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (81) :443-455

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20064-fa.html


1- استادیار گروه صنایع غذایی آموزشکده فنی دختران ارومیه، دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران
2- گروه صنایع غذایی موسسه آموزش عالی آفاق، ارومیه، ایران
3- استادیار گروه صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
4- استادیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی مراغه
چکیده:   (2296 مشاهده)
افزایش روزافزون مشکلات زیست محیطی ناشی از پلیمرهای سنتزی به کار رفته در بسته‏بندی مواد غذایی، ضرورت تحقیقات گسترده در راستای گسترش بسته‏بندی زیست‏تخریب پذیر را به اثبات می‏رساند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر افزودن نانو ذرات رس به بیوفیلم کازئینات سدیم به عنوان عامل تقویت کننده خواص آن است. به همین منظور فیلم های بیونانوکامپوزیتی بر پایه کازئینات سدیم در سطوح(صفرتا 5/1 % وزنی- وزنی) و اسانس خوشاریزه در سه سطح (صفرتا ppm500) تهیه شدند و اثرات نانورس و اسانس خوشاریزه بر خصوصیات سطحی، مکانیکی، انحلال پذیری و آنتی اکسیدانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، افزودن نانو رس، سبب بهبود خواص مکانیکی کامپوزیت‏ها شده است که در این رابطه، فیلم های تهیه شده از 75% نانورس بیش ترین استحکام کششی و فیلم حاوی 25% نانورس بیشترین درصد ازدیاد طول در نقطه شکست را داشت. بررسی تصاویر ریزساختاری فیلم نشان می‏دهد که افزودن نانورس سبب کاهش تراوایی فیلم ها به بخار آب و همچنین سبب کاهش تراکم فیلم‏ها و زبر و ناصاف شدن سطح آن ها گردید. سازگاری اسانس خوشاریزه با کازئینات سدیم به منظور تولید فیلم فعال بیونانوکامپوزیتی نیز نتایج رضایت‏بخشی در پی داشت به طوری که فیلم حاوی ppm500 اسانس، فعالیت آنتی اکسیدانی به میزان 78% را از خود نشان داد. در مجموع، نتایج به دست آمده نشان داد که نانورس می تواند اثرات مثبتی بر خصوصیات فیزیکی کازئینات سدیم داشته باشد و به بهبود خواص آن کمک کند.
متن کامل [PDF 4263 kb]   (1322 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/8/6 | پذیرش: 1396/11/28 | انتشار: 1397/8/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.