دوره 15، شماره 79 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 79 صفحات 216-203 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بارانی سولماز، اهری حامد، بازگیر سعید. تولید نانو کامپوزیت LDPE/Ag/TiO2 به روش SOL – GEL و ارزیابی آن بر روی زمان ماندگاری ماهی سوف. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (79) :203-216

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20010-fa.html


1- دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، علوم تحقیقات تهران
3- دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران - گروه فنی و مهندسی
چکیده:   (2353 مشاهده)
در این پژوهش فیلم های نانو کامپوزیتی LDPE/Ag/Tio2 توسط روش سل – ژل با درصد های وزنی 1% و 3% و %5 نانو نقره و % 5/0 ، % 5/1 و % 5/2 دی اکسید تیتانیوم تولید شده و سپس خاصیت ممانعت از رشد فیلم های تولیدی با تست هاله عدم رشد شاخص های میکروبی استافیلوکوکوس اورئوس ، اشرشیا کلای ، کاندیدیا البیکانس و اسپرژیلوس نایجر مورد بررسی قرار گرفته و سپس زمان ماندگاری ماهی سوف با پوشش انواع فیلم های تولیدی تا روز بیستم مورد ارزیابی قرار گرفت و نهایتاً تصدیق حضور نانو مواد از طریق آزمایش FE-SEM صورت پذیرفت. تاثیر غلظت های مختلف نانو نقره و دی اکسید تیتانیوم بر کاهش رشد اشرشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس ، کاندیدیا البیکانس و اسپرژیلوس نایجر نتایج معنی داری را نشان داد ( 0.05 > p ) بر طبق این نتایج فیلم تولیدی حاوی 5% نانو نقره و % 5/2 دی اکسید تیتانیوم بالاترین و تیمار شاهد پایین ترین قطر عدم هاله رشد را دارا بودند. همچنین در آنالیز میکروبی نشان داده شد که بیشترین میزان حساسیت به فیلم های تولیدی مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین حساسیت را آسپرژیلوس نایجر نشان داد. نتایج در ارتباط با زمان ماندگاری ماهی سوف نشان می دهند که فیلم تولید شده با 5% نانو نقره و %5/2 دی اکسید تیتانیوم در مورد باکتریهای مزوفیل هوازی ، سرماگرا و انتروباکتریاسه کاهش معنی داری ( 0.05 > p) در میزان رشد لگاریتمی آنها در طی زمان ماندگاری بیست روز داشته است.
متن کامل [PDF 633 kb]   (2570 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/5/30 | پذیرش: 1396/9/4 | انتشار: 1397/5/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.