دوره 15، شماره 80 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 80 صفحات 72-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شیرازی رقیه، بخش آبادی حمید، بذرافشان مسعود. استفاده از سیستم استنتاج فازی-عصبی (انفیس) در مدل‌سازی استخراج روغن از بادام‌زمینی با پیش‌تیمار مایکروویو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (80) :61-72

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19948-fa.html


1- دانشجوی ارشد دانشگاه ازاد گنبد
2- دانشجوی دکتری مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی
3- دامپزشکی استان گلستان
چکیده:   (4373 مشاهده)
در این پژوهش مدل‌سازی استخراج روغن بادام‌زمینی با پیش‌تیمار مایکروویو و با استفاده از سامانه استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس) بررسی شد. بدین منظور زمان مایکروویو و سرعت دورانی پرس مارپیچی به‌عنوان ورودی و میزان راندمان استخراج روغن، دانسیته، رنگ، اسیدیته و پایداری اکسایشی روغن به‌عنوان خروجی در نظر گرفته شد. سه تابع عضویت گوسی، مثلثی و ذوزنقه‌ای با 2-2 و 3-3 تابع عضویت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تابع ذوزنقه‌ای با 3 - 3 تابع عضویت برای متغیر خروجی راندمان استخراج روغن به‌عنوان مدل بهینه انتخاب گردید. همچنین برای متغیر خروجی دانسیته، رنگ و پایداری اکسایشی تابع گوسی با 3- 3 تابع عضویت به‌عنوان مدل‌ بهینه انتخاب شد و در نهایت برای اسیدیته روغن مدل مثلثی با 3-3 تابع عضویت انتخاب گردید. از طرفی مشخص شد که با افزایش زمان مایکروویو میزان راندمان استخراج روغن و دانسیته افزایش یافت ولی میزان اسیدیته و رنگ روغن ابتدا کاهش و سپس افزایش یافت. افزایش سرعت دورانی پرس مارپیچی نیز منجر به کاهش راندمان استخراج روغن و دانسیته شد ولی میزان اسیدیته، رنگ و پایداری اکسایشی روغن را افزایش داد. در پایان می‌توان بیان داشت که میزان ضرایب همبستگی بالای بین نتایج آزمایشگاهی و خروجی‌های مدل بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این مدل‌ها در کنترل فرایند‌ استخراج روغن بادام‌زمینی با پیش‌تیمار مایکروویو است.
متن کامل [PDF 1242 kb]   (1963 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/2/27 | پذیرش: 1396/5/29 | انتشار: 1397/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.