دوره 10، شماره 41 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 41 صفحات 169-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of the potential of Lactobacillus sp. isolated from traditional dairy products in aflatoxin B1 elimination Tajabadi Ebrahimi, M. 1 , Bahrami, H. 2, Hashemi, M. 3, Mazaheri, M. 4, Jaafari, P. 5. FSCT 2013; 10 (41) :157-169
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1944-fa.html
بررسی توانایی سویه های لاکتوباسیل جدا شده از فرآورده های لبنی سنتی در حذف آفلاتوکسین B1 مریم تاج آبادی ابراهیمی1 ، هدی بهرامی2 ، مریم هاشمی3، منصوره مظاهری4، پروانه جعفری5. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1392; 10 (41) :157-169

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1944-fa.html


چکیده:   (4055 مشاهده)
چکیده آفلاتوکسین ها از متابولیت های ثانویه قارچ ها با بیشترین درجه مسمومیت در بین انواع مایکوتوکسین ها هستند. روشهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی برای کاهش میزان آفلاتوکسین ارزیابی شده است. یکی از روش های بیولوژیک کاهش آفلاتوکسین کاربرد باکتری های مفید مثل باکتری های اسید لاکتیک جهت حذف توکسین از محیط است. بسیاری از مطالعات اتصال فیزیکی لاکتوباسیل ها به موتاژن و حذف آنها از محیط را عامل اثر حفاظتی می دانند. در این بررسی توانایی جذب و کاهش آفلاتوکسین B1 برخی لاکتوباسیل های جداشده از فرآورده­های لبنی سنتی با روش الایزا و HPLC سنجیده و مقایسه شد. نتایج بدست آمده از غربال لاکتوباسیل ها با روش الایزا نشانگر تفاوت توانایی لاکتوباسیل ها در کاهش آفلاتوکسین B1 می­باشد. مقایسه نتایج دو روش الایزا و HPLC نشان داد روش الایزا به دلیل سرعت و سهولت انجام آزمون ها روش مناسبی برای غربال و انتخاب اولیه سویه های دارای توانایی کاهش آفلاتوکسین B1 بوده اما در گام های بعدی بایستی از روش های کمی حساس­تر مانند HPLC استفاده کرد. بررسی های تکمیلیin vitro  و in vivoمی تواند منجر به معرفی سویه های بومی ایران با پتانسیل کاربرد در صنایع مرتبط شود. از این سویه ها می توان در صنایع غذایی و تهیه خوراک دام و طیور به منظور کاهش آفلاتوکسین B1 استفاده نمود.  
متن کامل [PDF 386 kb]   (2483 دریافت)    

دریافت: 1389/9/16 | پذیرش: 1390/9/16 | انتشار: 1392/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.