دوره 15، شماره 85 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 85 صفحات 141-150 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

royatvand S, Sedaghat N, Varidi M, mohebbi M. An Investigation on the Effect of Aloe Vera Coating and Packaging on Quality Properties and storage time of Dried Seedless Barberry (Berberis vulgaris). FSCT. 2019; 15 (85) :141-150
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-16212-fa.html
رویتوند سارا، صداقت ناصر، وریدی مهدی، محبی محبت. بررسی تأثیر پوشش آلوئه ورا و بسته بندی بر ویژگی‌های کیفی و زمان ماندگاری زرشک بی دانه خشک شده (Berberis vulgaris). علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :141-150

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-16212-fa.html


1- مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشیار / دانشگاه فردوسی مشهد
3- عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
4- دانشگاه فردوسی مشهد - گروه علوم و صنایع غذایی
چکیده:   (260 مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر پوشش‌ خوراکی پلی ساکاریدی آلوئه ورا (5 و 10 درصد W/W) و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده ( 0،6 و 21 درصد اکسیژن) بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی زرشک خشک شده طی دوره نگهداری انجام شد. بدین منظور زرشک خشک شده، به روش غوطه وری با پوشش‌ خوراکی پلی ساکاریدی (5 و 10 درصد آلوئه ورا) تیمار و در سه بسته بندی شامل وکیوم ( صفر درصد اکسیژن)، MAP (6% اکسیژن) و هوای معمولی (21% اکسیژن) بسته بندی و نمونه ها در دما C°20 به مدت 12 هفته نگهداری شدند. طی مدت نگهداری، میزان رطوبت، آنتوسیانین، مولفه‌های رنگی (L* (روشنی)، a* (قرمزی) و b* (زردی))، ارزیابی حسی و ویژگی‌های میکروبی (شمارش کلی، تعداد کل کپک و مخمر) طی فاصله های زمانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تاثیر پوشش‌آلوئه ورا و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده و وکیوم در مدت زمان نگهداری بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی زرشک معنی‌دار بود. پوشش‌دهی و بسته بندی، افت رطوبت، آنتوسیانین، روشنی و قرمزی را کاهش داد. شمارش کلی میکروارگانسم های هوازی، تعداد کل کپک و مخمر طی دوره نگهداری در نمونه‌های تیمار شده با پوشش خوراکی و بسته بندی نسبت به نمونه شاهد رشد کمتری داشت. ترکیب پوشش 10 درصد آلوئه ورا با بسته بندی وکیوم منجر به حفظ بیشتر رنگ و آنتوسیانین گردید.
متن کامل [PDF 802 kb]   (85 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code