دوره 15، شماره 84 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 84 صفحات 88-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kaveh S, Sadeghi Mahoonak A, Ghorbani M, jafari S M, sarabandi K. optimization of Production of antioxidant peptides using enzymatic hydrolysis of fenugreek seed. FSCT 2019; 15 (84) :75-88
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16134-fa.html
کاوه شیما، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، جعفری سید مهدی، سرابندی خشایار. بهینه سازی تولید پپتیدهای آنتی‌اکسیدان توسط هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه شنبلیله. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (84) :75-88

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16134-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. گرگان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- عضو هیئت علمی و معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
5- دانشجوی دکترای صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (6641 مشاهده)
پروتئین دانه شنبلیله غنی از لیزین و تریپتوفان است. در این پژوهش هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه شنبلیله با آنزیم پانکراتین با استفاده از روش سطح پاسخ با سطوح متغیر‌های مستقل : دما 60 – 20 درجه سانتی گراد، زمان 270 – 30 دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترا 25/3 – 25/0 درصد، انجام شد. شرایط بهینه برای رسیدن به بیشترین قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و احیاء کنندگی آهن، دمای ⁰C 12/46 ، و میزان آنزیم 84/1 درصد و زمان 96/175 دقیقه به دست آمد. سپس ویژگی‌های آنتی اکسیدانی تیمار بهینه در غلظت‌های (mg/ml) 50 – 10 با قدرت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز نشده و ویتامین ث مقایسه شد. بیشترین قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH (98/52 درصد)، مهار رادیکال هیدروکسیل (99/70 درصد)، شلاته کنندگی آهن (63/72 درصد) قدرت آنتی اکسیدانی کل (جذب 26/1 در طول موج 695 نانومتر) و احیاء کنندگی آهن(80/0 در طول موج700 نانومتر) به دست آمد. نتایج نشان دادند هیدرولیز آنزیمی به میزان قابل توجهی منجر به افزایش ویژگی‌های آنتی اکسیدانی پروتئین گشته است. بنابراین پروتئین هیدرولیز شدهِ‌ی شنبلیله قابلیت کاربرد در مواد غذایی به‌عنوان جایگزین آنتی اکسیدان‌های سنتزی را دارد.
متن کامل [PDF 1253 kb]   (2351 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/11/14 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.