دوره 15، شماره 82 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 82 صفحات 118-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

پارسازاده مهسا، خدادادی مژگان، تدینی مهرنوش. استخراج پروتئین از جلبک قهوه ای و بررسی خصوصیات عملکردی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (82) :105-118

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15507-fa.html


1- گروه صنایع غذائی؛ واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
3- گروه علوم و صتایع غذائی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده:   (2985 مشاهده)
تغییر در اهمیت تغذیه سبب افزایش تقاضای جهانی برای استفاده از غذاهای عملکردی و ترکیبات غذا و دارو شد. در حقیقت این محصولات غذایی حاوی ترکیباتی هستند، که علاوه بر داشتن ویژگی‌های تغذیه‌ای می‌توانند در هر دو سطح پیشگیری و درمان بیماری‌ها نیز سودمند واقع شوند. لذا هدف از این مطالعه بررسی استخراج پروتئین از جلبک قهوه‌ای (Sargassum illicifolium) و بررسی خصوصیات عملکردی آن بود. جلبک قهوه‌ای در اوایل بهار 1396، در زمان حداکثر جزر از سواحل بوشهر جمع‌آوری شد. استخراج پروتئین به روش هیدرولیز آنزیمی انجام شد. فعالیت ضد میکروبی پروتئین استخراج شده از جلبک قهوه‌ای (AP) به روش رقیق سازی در لوله علیه Ecoli O157.H7 بررسی شد. فعالیت آنتی اکسیدانی AP به روش DPPHبررسی گردید. خصوصیات عملکردی APشامل درجه هیدرولیز، ظرفیت جذب آب و روغن، ظرفیت امولسیون‌کنندگی و پایداری امولسیون، ظرفیت کف کنندگی و پایداری کف اندازه‌گیری شد. درصد پروتئین کل 15/68 درصد و درصد استخراج پروتئین 39/12 درصد بود. بالاترین درصد هیدرولیز APدر 60 دقیقه و معادل 66/41 درصد بود. میزان MIC علیه پاتوژن Ecoli O157.H7، 12/3 میلی‌گرم در لیتر و میزان MBC علیه همان پاتوژن، 5/12 میلی گرم در لیتر بود. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی یا قدرت خنثی کردن رادیکال‌های آزاد (DPPH) AP 17/0±08/48 درصد تعیین شد. ظرفیت جذب آب عصاره جلبک قهوه‌ای 04/0±21/4 گرم/گرم و ظرفیت جذب روغن AP10/0±08/3 گرم/گرم تعیین شد. بنابراین با توجه به داشتن خصوصیات تکنولوژیکی مطلوب، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی علیه پاتوژن E.coliO157 استفاده از AP در صنعت غذا به عنوان افزودنی زیست فعال پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 901 kb]   (4629 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/8/10 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.