shokrolahi yancheshmeh B, Rezaei N, Salimi A, Shemshadi G, Kazemzadeh M, Jebeli Javan A. Optimization of extraction conditions of antioxidant and polyphenolic compounds of Ferula Persica extract by using response surface methodology. FSCT 2019; 15 (85) :151-164
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-14918-fa.html
شکرالهی یانچشمه بهداد، حصاری نژاد محمد علی، رضایی نگار، سلیمی آزاده، شمشادی غزل، کاظم زاده مهناز و همکاران.. بهینه یابی شرایط استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی و پلیفنولی عصاره گیاه متکا (Ferulla Persica) با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :151-164
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-14918-fa.html
1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استادیار، گروه فرآوری موادغذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد
3- دانش آموخته دکتری حرفه ای دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل کیفی موادغذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان
4- استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی موادغذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان
5- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی موادغذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان
چکیده: (6625 مشاهده)
نظر به اهمیت روز افزون نقش آنتیاکسیدانها بر سلامتی و افزایش پایداری و نگهداری محصولات غذایی و اثرات سوء اثبات شده حاصل از آنتیاکسیدانهای سنتزی، امروزه استفاده از آنتیاکسیدانهای طبیعی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه معرفی پتانسیلهای عصاره گیاه متکا بهعنوان یک منبع بومی و جدید آنتیاکسیدانی و پلی فنولی بوده است. در این راستا به منظور بهینهیابی شرایط عصارهگیری از برگ گیاه متکا، از روش سطح پاسخ (RSM) در 3 سطح دمایی (20، 40 و 60 درجه سانتیگراد)، زمانی (2، 3 و 4 ساعت) و نسبت آب به اتانول (50، 75 و 100 درصد) مورد بررسی قرار گرفت. پاسخهای مورد بررسی برای بهینهیابی شرایط استخراج عصاره شامل تعیین بازده استخراج، میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای کل ترکیبات فنولی بودند. بر اساس نتایج حاصل از نرم افزار، مدل چندجملهای درجهی دوم برای بهینهسازی شرایط استخراج، به عنوان بهترین مدل تعیین گردید. شرایط بهینه با توجه به شاخصهای مورد نظر، زمان 2 ساعت و دمای C°20 و نسبت حلالها به هم نیز 58/79 درصد بهدست آمد که در این شرایط بهینه بازده 6105/17 درصد و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی با EC50 برابر 2095/87 (µg/ml) و مقدار فنول کل 140428/0 (mg GAE/g) محاسبه گردید.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/10/25 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/12/24