دوره 15، شماره 84 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 84 صفحات 468-457 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شهابی رابری حدیث، میردهقان سیدحسین، ناظوری فاطمه. تاثیر زمان‌های مختلف خنک‌کردن اولیه بر ترکیبات زیستی فعال و کیفیت میوه پسته تر طی انبار سردمانی در دمای سرد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (84) :457-468

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-14795-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان
2- استاد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان
3- استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان
چکیده:   (1731 مشاهده)
در چند دهه اخیر تقاضا برای مصرف تازه‌خوری محصولات باغبانی افزایش‌یافته است. پسته تر حاوی ترکیبات زیست فعال با ویژگی ضد اکسیداسیونی است که اهمیت ویژه‌ای دارد. بنابراین حفظ کیفیت پسته‌تر بعد از برداشت نقش مهمی در افزایش ارزش اقتصادی این محصول دارد. به منظور ارزیابی ویژگی-های کیفی پسته‌تر ، پسته رقم احمدآقایی پس از برداشت با تاخیر 4، 16، 28 و 40 ساعت در انبار با دمای 1±3 و رطوبت نسبی 5±85 قرار گرفتند که به عنوان فاکتور اول در نظر گرفته شد و فاکتور دوم زمان‌های مختلف ارزیابی طی انبار (35 و 55 روز) در نظر گرفته شد. سفتی میوه، رطوبت پوست‌نرم و رطوبت میوه، شاخص‌های رنگ پوست‌نرم، پوست استخوانی، ترکیبات فنلی پوست‌نرم و مغز میوه، آنتوسیانین، ویژگی ضداکسیداسیونی و فعالیت آنزیم پلی‌فنل اکسیداز مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش نتایج نشان داد که خنک‌کردن با تأخیر تأثیر معنی‌داری بر رطوبت پوست‌نرم و رطوبت میوه، شاخص‌های رنگ پوست‌نرم، شاخص درخشندگی پوست استخوانی، آنتوسیانین، مقدار ترکیبات فنلی پوست‌نرم و مغز میوه و ویژگی ضداکسیداسیونی داشت و میوه‌هایی که با 16 ساعت تأخیر خنک و در شرایط انبار قرار داده‌شده بودند از کیفیت بهتری نسبت به میوه‌هایی که با تأخیر بیشتر خنک شده بودند داشت. نتایج همچنین نشان داد که فعالیت آنزیم پلی فنلی اکسیداز در میوه‌هایی که 16 ساعت با تأخیر خنک شده بودند در زمان‌های مختلف انبارمانی بیشتر بود. لذا با توجه به نتایج این تحقیق خنک کردن با 16 ساعت تأخیر میوه پسته‌تر به‌منظور حفظ کیفیت میوه پسته‌تر طی انبارمانی توصیه می‌شود
متن کامل [PDF 1527 kb]   (1120 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/8/13 | پذیرش: 1397/11/26 | انتشار: 1397/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.