دوره 1، شماره 1 - ( 1383 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 19-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Separation of Yersinia Antrocolitica and Listeria Monosaitogenes from crud and pasteurized milk at retail shops of Chaharmahal Province. FSCT 2004; 1 (1) :15-19
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1405-fa.html
جداسازی یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریامنوسایتوژنز از شیرهای خام و پاستوریزه عرضه شده در سطح فروشگاههای استان چهارمحال بختیاری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1383; 1 (1) :15-19

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1405-fa.html


چکیده:   (4573 مشاهده)
مصرف شیر به عنوان یک ماده غذایی اصلی، در سنین مختلف و در تمام کشورها اهمیت خاصی دارد. آلوده شدن این ماده غذایی به باکتریهایی مثل یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریامنوسایتوژنز می‌تواند برای انسان، آثار و عوارض زیانباری داشته باشد. در این پژوهش سعی شده وضعیت آلودگی شیر به این باکتریها بررسی شود؛ از این رو، 200 نمونه شیر خام و 200 نمونه شیر پاستوریزه به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی تهیه و از نظر باکتریولوژی آزمایش شدند. پس از انجام آزمایشهای باکتریولوژی از بین 200 نمونه شیر خام 3 مورد (5/1%) باکتری لیستریامنوسایتوژنز است؛ ولی از بین آن، 2 مورد (1%) باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شد. با توجه به نتایج حاصله از بررسیهای محققین در کشورهای مختلف از جمله ایران در مسیر جستجوی این باکتریها، توجه دقیق به رعایت اصول پاستوریزاسیون و عدم مصرف شیرهای خام بیش از پیش توصیه می‌گردد.
متن کامل [PDF 133 kb]   (2469 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: دانشکده حقوق
دریافت: 1383/1/21 | پذیرش: 1383/3/21 | انتشار: 1383/4/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.