دوره 14، شماره 64 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 64 صفحات 9-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pirsa S, Alizadeh M, Ghahreman Nezhad N. Extraction optimization of volatile organic compounds from sesame oil by nanotructure polypyrrole modified polyesterfiber as a solid phase microextraction agent/gas chromatography. FSCT 2016; 14 (64) :19-9
پیرسا سجاد، علیزاده محمد، قهرمان نژاد نادر. بهینه سازی شرایط استخراج ترکیبات فرار روغن کنجد با استفاده از فیبرپلی استر حاوی نانو ذرات پلی پیرول به عنوان روش ریز استخراج فاز جامد از فضای فوقانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (64) :19-9

1- استادیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
2- دانشیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
3- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
چکیده پلیمرهای هادی به روش شیمیایی توانایی سنتز روی بسترهای عایق را دارند. در این تحقیق پلی پیرول به عنوان یک پلیمر هادی به روش شیمیایی روی فیبر پل استری در حضور کلرید آهن 3 به عنوان اکسید کننده و مونومر پیرول سنتز گردید. ماهیت و اندازه ذرات سنتز شده با استفاده از تکنیک میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد.نتایج بدست آمده نشان دادند پلیمرهای سنتز شده دانه ای شکل بوده و به صورت یکنواخت سنتز شده اند. اندازه ذرات سنتز شده در حدود 50 تا 150 نانومتر می باشند. مواد فرار روغن کنجد با استفاده از فیبر پلی استری پوشیده شده با پلی پیرول به روش ریز استخراج فاز جامد از فضای فوقانی[1]استخراج و بوسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی آنالیز شد. شرایط اولیه دستگاه کروماتوگرافی گازی با استفاده از آزمایش های تجربی بهینه سازی شد. طرح آماری مرکب مرکزی برای استخراج مواد فرار از روغن کنجد استفاده شد. پس از مدلسازی داده ها شرایط بهینه استخراج از جمله دما و زمان استخراج با استفاده از روش گرافیکی بدست آمد.
[1] .HS-SPME (Head Space-Solid Phase Micro Extraction)

دریافت: 1395/2/9 | پذیرش: 1395/8/9 | انتشار: 1396/3/1