دوره 10، شماره 39 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 39 صفحات 17-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Olive oil in the diet of obese children. FSCT 2013; 10 (39) :11-17
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12049-fa.html
نقش روغن زیتون در برنامه غذایی کودکان چاق. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1392; 10 (39) :11-17

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12049-fa.html


چکیده:   (7706 مشاهده)
چکیده  تحقیقات نشان داده اند که پیروی از الگوی غذایی غنی از روغن زیتون که از منابع مهم اسیدهای چرب تک اشباع (MUFA) وترکیبات فنولی میباشد، توانایی زیادی در کاهش سطوح کلسترول و پیشگیری از تجمع پلاکت ها  داشته و ارتباط معکوسی با عوامل خطرساز  بیماری های  مزمن مانند چاقی و سندرم متابولیک دارد. هدف این مطالعه ارزیابی مصرف روغن زیتون و رابطه آن با سندرم متابولیک در کودکان چاق کلاس اول شهر تهران می باشد. مطالعه توصیفی- مقطعی (sectional) حاضر، در قالب طرح تحقیقاتی "بررسی تاثیر مداخله اصلاح سبک زندگی در کودکان چاق کلاس اول" روی 156 کودک چاق (BMI≥95th در مقایسه با جداول(CDC 2000  مراجعه کننده به پایگاه سنجش سلامت مناطق 1، 2 و 3 شهر تهران، در سال 1389صورت گرفت. پرسشنامه های دموگرافیک و بسامد خوراک (FFQ)  تکمیل و شاخص های تن سنجی (وزن، قد و دور کمر)، فشار خون و شاخص­های بیوشیمیایی (قند خون، تری گلیسیرید، کلسترول تام و HDL-C) توسط کارشناسان مجرب مطابق پروتکل های استاندارد  اندازه گیری شد. تشخیص سندروم متابولیک بر اساس استانداردهای تعدیل شده ATPIII در کودکان و نوجوانان به صورت دارا بودن حداقل 3 مورد از شاخص ها (چاقی شکمی، فشار خون بالا، پایین بودن HDL-C، افزایش سطح تری گلیسیرید سرم، افزایش قند خون ناشتا) علاوه بر بالابودن BMI تعریف گردید. سپس داده ها توسط نرم افزار SPSS. Ver16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 52% کودکان را دختران و سایر آنان را پسران تشکیل می دادند. میانگین سن، وزن، قد و نمایه توده بدنی آنها به ترتیب 8/3 ± 07/80 ماه،3/6 ±5/37 کیلوگرم، 75/4± 19/127سانتیمتر و 9/2± 08/23 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع بود. شیوع خام سندرم متابولیک در کل4/13% بود که در دختران و پسران به ترتیب 3/10% و 7/16% بوده است که از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان می دهد (05/0P<). میانگین مصرف روزانه روغن زیتون در کودکان مبتلا به سندرم متابولیک(0/1 ± 67/3 گرم) و در مقایسه با گروه غیر مبتلا (3/1±34/6 گرم) پایین تر و در مقابل مصرف روغن جامد در این کودکان بالاتر از کودکان غیر مبتلا بود (به ترتیب0/3 ± 24/8 و 7/1 ± 7/5 گرم) که اختلاف نزدیک به معنی داری را نشان می دهد. با توجه به شیوع روزافزون چاقی و سندرم متابولیک در کودکان و ارتباط آن با روغن های مصرفی، توجه بیشتر به سبک زندگی و مقدار و نوع روغن­های مصرفی، به ویژه روغن زیتون می­تواند گامی موثر در پیشگیری از سندرم متابولیک به شمار آید.
متن کامل [PDF 225 kb]   (2388 دریافت)    

دریافت: 1390/2/13 | پذیرش: 1391/3/13 | انتشار: 1392/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.