دوره 4، شماره 13 - ( 1386 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effects of Calcium chloride, Hot Water Treatment and Polyethylene Bag Packaging on the Storage Life and Quality of Pomegranate (Cv: Malas- Saveh). FSCT 2007; 4 (13) :1-10
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1174-fa.html
بررسی تاثیر تیمارهای کلرید کلسیم، آب گرم و پوشش پلی‌اتیلن بر روی عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم ملس ساوه). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1386; 4 (13) :1-10

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1174-fa.html


چکیده:   (17099 مشاهده)
چکیده با کسب اطلاعات لازم جهت انبارداری میوه انار، می­توان آن را با کیفیت عالی در بازارهای داخلی در طول مدت زمان طولانی­تر عرضه کرد و همچنین در توسعه و گسترش صادرات آن به کشورهای دیگر اقدام نمود. در این تحقیق تأثیر تیمارهای مختلف کلرید کلسیم در غلظت­های مختلف (1./.، 2./. و 0%) بوسیله محلول­پاشی بر روی درخت، تیمارهای آب گرم در چهار دما (45 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه، دمای50 درجه سانتیگراد به مدت یک دقیقه، دمای55 درجه سانتیگراد 30 ثانیه و شاهد) و پوشش پلی اتیلن بر روی عمر انباری و برخی صفات کمی و کیفی انار رقم ملس ساوه مورد مطالعه قرار گرفته است. استفاده از تیمار قبل از برداشت کلریدکلسیم سبب کاهش آثار سرمازدگی و جلوگیری از کاهش وزن میوه انار گردید (01/0P<) ولی بر روی فعالیت متابولیکی میوه انار و میزان پوسیدگی اثری نداشت. تیمارهای آب گرم باعث کاهش آثار سرمازدگی و آلودگی قارچی میوه ها گردیدند (01/0P<). ولی آب گرم 50درجه و 45درجه سانتیگراد سبب آسیب به پوست میوه و افزایش تلفات آن شد. پوشش­های پلی اتیلنی با جلوگیری از کاهش وزن پوست میوه انار در حفظ کیفیت ظاهری میوه در طول مدت انبارمانی موثر بودند (01/0P<). این پوشش­ها بر کیفیت خوراکی دانه های انار تأثیر نامطلوب نداشتند ولی سبب افزایش رشد قارچ­ها بر روی پوست میوه ها گردیدند (01/0P<). استفاده از تیمار قبل از برداشت کلریدکلسیم و سپس اعمال تیمار آب گرم 50 درجه سانتیگراد به مدت یک دقیقه سپس قرار دادن میوه ها در داخل پوشش­های پلی اتیلنی بدون اثر نامطلوب بر روی کیفیت خوراکی و وضعیت ظاهری دانه های انار، سبب کاهش آثار سرمازدگی و آلودگی قارچی و حفظ کیفیت پوست انار گردید.  
متن کامل [PDF 23 kb]   (5228 دریافت)    

دریافت: 1386/4/9 | پذیرش: 1386/6/19 | انتشار: 1391/6/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.