دوره 15، شماره 77 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 77 صفحات 15-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Effect of Slurry Ice Containing Ginger Extracts and Essential Oils to Inhibit Chemical, Microbiological and Sensory Changes in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). FSCT 2018; 15 (77) :29-15
ناصری محمود، نصری مریم، علی پور اسکندانی مجید. تاثیر یخ‌آب حاوی عصاره و اسانس زنجبیل در مهار تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (77) :29-15

1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه زابل
در این تحقیق اثر یخ‌آب زیست فعال حاوی عصاره و اسانس زنجبیل بر بهبود کیفیت نگهداری کوتاه مدت ماهی قزل‌آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. ماهی‌ها به مدت 16 روز در سه نوع یخ‌آب (حاوی عصاره و اسانس زنجبیل و نمونه کنترل) نگهداری شدند. طی فواصل چهار روزه آزمون‌های شیمیایی(پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب ازاد و مجموع بازهای ازته فرار)، میکروبی (میزان کل باکتری‌های قابل رویت و میزان باکتری های سرمادوست) و حسی( ظاهر عمومی، چشم، ظاهر آبشش، بوی آبشش و طعم ) انجام شد. نتایج حاکی از وجود اختلاف معنادار کیفیت نمونه‌های نگهداری شده در یخ آب حاوی اسانس و عصاره زنجبیل با نمونه کنترل بود. وجود عصاره و اسانس زنجبیل اثرات مثبتی بر پذیرش طعم و کیفیت ظاهری نمونه-ها داشت. فساد اکسیداتیو، میکروبی و حسی با وجود عصاره و اسانس زنجبیل کنترل شد. با استفاده از یخ آب زیست فعال، دوره نگهداری ماهی قزل آلای رنگین کمان چهار روز افزایش یافت.
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/10/14 | پذیرش: 1396/2/19 | انتشار: 1397/4/1