دوره 11، شماره 43 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 43 صفحات 112-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Optimization of functional diacylglycerol (DAG) oil Production from safflower oil and evaluation of its properties Sahafi, S. M. 1, Goli, S. A. H. 2, Kadivar, M. 3. FSCT 2014; 11 (43) :103-112
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10891-fa.html
بهینه‌سازی تولید روغن فراسودمند دی‌آسیل‌گلیسرول از روغن گلرنگ و بررسی خصوصیات آن سید محمد صحافی1، سید امیر‌حسین گلی2 ، مهدی کدیور3. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (43) :103-112

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10891-fa.html


چکیده:   (11190 مشاهده)
چکیده روغن دی آسیل گلیسرول به عنوان یک ترکیب مفید برای سلامتی انسان شناخته شده و از آن به عنوان روغن پخت و پز فراسودمند و حتی دارویی یاد می شود. هدف از این تحقیق بررسی پارامترهای مؤثر در تولید روغن دی آسیل گلیسرول از روغن گلرنگ و بهینه سازی واکنش در جهت حداکثر تولید می باشد. پس از استخراج روغن از دانه گلرنگ، از روش گلیسرولیز آنزیمی برای تولید روغن دی آسیل گلیسرول استفاده شد. شرایط تیمارهای انتخابی با استفاده از نرم افزار Design-expert تعیین شد و پس از مدل سازی فرآیند بهینه سازی صورت گرفت و در نهایت برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی روغن تولیدی مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از تعیین مدل مشخص شد که اثر متغیر آنزیم به صورت خطی معنی دار و اثر متغیرهای زمان و مقدار گلیسرول به صورت درجه دوم معنی دار می باشند. همچنین بین متغیرهای آنزیم و زمان، آنزیم و مقدار گلیسرول و زمان و مقدار گلیسرول اثر متقابل معنی دار وجود دارد. نتایج نشان داد که روغن دی آسیل گلیسرول در مقایسه با روغن گلرنگ از لحاظ وزن مخصوص و عدد یدی تفاوتی نداشته ولی از لحاظ ضریب شکست، رنگ و عدد پراکسید دارای تفاوت می باشد. بیشترین مقدار تولید DAG، 454/48 در صد در دمای 9/46 درجه سانتیگراد، زمان 4 ساعت، مقدار آنزیم 75/0 در صد روغن گلرنگ و نسبت مولی گلیسرول به روغن 2 به 1 به دست آمد که پس از انجام خالص سازی مقدار آن به 84/53 درصد افزایش یافت.  
متن کامل [PDF 664 kb]   (5496 دریافت)    

دریافت: 1390/10/8 | پذیرش: 1391/10/8 | انتشار: 1393/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.