دوره 13، شماره 50 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 50 صفحات 120-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

کوشکی محمد رضا، کوهی کمالی دهکردی پالیز. کیفیت میکروبی شیرهای پاستوریزه عرضه شده در منطقه غرب تهران (زمستان 1391). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (50) :115-120

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10514-fa.html


1- استادیار گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- کارشناس ارشد آزمایشگاه گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (3475 مشاهده)
چکیده  شیر به عنوان منبع بی نظیر عناصر تشکیل دهنده استخوان ها و رشد آن اهمیت بسزایی دارد. ضمن اینکه حاوی پروتئین های ارزشمند، مواد معدنی و بخشی از ویتامین های مورد نیاز بدن می باشد. با توجه به اهمیت این ماده غذایی در تغذیه و نقش آن در سلامتی هر فرد، وضعیت کیفیت انواع شیر پاستوریزه مصرفی مورد مطالعه قرار گرفت. در این تحقیق کیفیت میکروبی 60 نمونه شیر پاستوریزه عرضه شده در منطقه غرب شهر تهران، از نظر تعداد میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل، تعداد کلی فرم ها و وجود اشریشیاکلی بررسی شد. کیفیت میکروبیولوژیک شیر پاستوریزه براساس ویژگی ها و حدود مجاز تعیین شده در استاندارد ملی ایران ( تعداد میکروارگانیزم های هوازی CFU/ml 104×5/7، تعداد کلی فرم ها حداکثر MPN/ml 10 و عدم وجود اشریشیاکلی) سنجیده شد. 85% نمونه ها از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند. اشریشیاکلی از هیچیک از نمونه ها جداسازی نگردید. 5% و 3/10% نمونه ها از نظر تعداد کلی فرم و میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل با استاندارد ملی ایران مطابقت نداشتند. میانگین تعداد میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل و کلی فرم ها در نمونه های مورد بررسی به ترتیب    CFU/ml104×8/1 و  MPN/ml 1/1 بدست آمد. نتایج این تحقیق کیفیت میکروبی مطلوب شیرهای پاستوریزه مورد مطالعه را تایید می کند.
متن کامل [PDF 97 kb]   (2003 دریافت)    

دریافت: 1393/11/25 | پذیرش: 1393/11/1 | انتشار: 1393/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.