جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای ونکومایسین
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده
هدف: عفونتهای ناشی از انتروکوکسیهای مقاوم به ونکومایسین در تمامی دنیا در حال افزایش است. مقاومت این باکتریها به آنتیبیوتیکهای گلیکوپپتیدی در ارتباط با ژنهای van A, B, C, D, E است که باعث کاهش تأثیر این آنتیبیوتیکها در دیواره این باکتریها میشود. منشا این ژنها تاکنون شناخته نشده است؛ اما مطالعات در سالهای اخیر مقاومت انتروکوکوسها را ناشی از انتقال ژن van B از طریق باکتریهای فلور رودهای گزارش نمودهاند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژنهای van A, B, C, D, E در انتروکوکوسهای جدا شده از مدفوع بیماران بستری در بیمارستان امیراعلم بوده است.
مواد و روشها: برای تعیین شیوع انتروکوکسیهای مقاوم به ونکومایسین در مدفوع بیماران بستری در بیمارستان امیراعلم، ۴۲۲ انتروکوکسی از مدفوع این بیماران جداسازی شدند، مقاومت این باکتریها با روش دیسک دیفوزیون نسبت به ونکومایسین تعیین، MIC باکتریهای مقاوم به ونکومایسین نیز با روش رقت در آگار و حضور ژنهای van A, B, C, D, E با PCR بررسی شد.
نتایج: در این مطالعه ۶۰ درصد از انتروکوکسیها دارای ژن van A و ۴۰ درصد دارای ژن van B و ۲۰ درصد هر دو ژن van A و van B را دارا بودند. در هیچکدام از انتروکوکسیها ژن van C, D, E مشاهده نشد. MIC انتروکوکسیهای مقاوم به ونکومایسین در این بررسی بین ۵۱۲-۱۰۲۴ میکروگرم در میلیلیتر بود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که بیشتر انتروکوکسیهای مقاوم به گلیکوپپتیدهای جدا شده از مدفوع حاوی ژن van A و van B هستند. این احتمال وجود دارد که عفونتهای ناشی از انتروکوکوسهای مقاوم به ونکومایسین در کشور ما در حال افزایش باشد.
افسانه سمیعی، فریده طباطبایی یزدی، بهروز علیزاده بهبهانی، مصطفی مظاهری تهرانی،
دوره ۱۶، شماره ۹۱ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
هدف از این پژوهش استخراج اسانس از برگ نازبو بنفش، شناسایی ترکیبات و اجزا تشکیل دهنده اسانس آن و بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسانس آن به روشهای مختلف کیفی و کمی بر تعدادی از باکترهای شاخص بیماریزا غذا و در نهایت مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین در شرایط برونتنی بود. اجزای تشکیل دهنده اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی شناسایی شدند. اثر ضدمیکروبی اسانس نازبو بنفش به روش چاهک در آگار تعیین و در نهایت حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس با استفاده از میکرودایلوشن براث و معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که ۲۸ ترکیب شناسایی شده در مجموع ۲۸/۹۹ درصد ترکیبات اسانس را تشکیل می دهند. p-Allylanisole با ۶۴/۵۱ بیشترین ترکیب شناسایی شده اسانس بود، و به تنهایی بیش از ۵۰ درصد از ترکیب اسانس را شامل میشد. علاوه بر این ترکیبات اصلی دیگر شامل n-Tricosane (۸۳/۲۴%) و Linalool (۸۱/۱۴%) بود. متوسط قطر هاله عدم رشد در روش چاهک در آگار بر باکترهای گرم مثبت ۹/۱۵ میلیمتر و برای باکتریهای گرم منفی ۱۵/۱۱ میلیمتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای بیماریزا در محدوده ۶/۴ تا ۸/۳۶ میلیگرم بر میلیلیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس نیز در رنج ۶/۴ تا ۶/۷۳ میلیگرم بر میلیلیتر بود. به طور کلی میتوان گفت که اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای گرم مثبت در غلظتهای پایینتر موثر بوده و توانست از رشد آنها جلوگیری کند.