جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای سرعت برشی
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
کاهش نیروی برشی در یک فرآیند ماشینکاری دارای مزایای فراوانی از جمله افزایش عمر ابزار و بهبود کیفیت سطح ماشینکاریشده است. یکی از تکنیکهای نوین برای کاهش نیروی برشی، براده برداری به کمک ارتعاش آلتراسونیک است. در این مقاله، فرآیند فرزکاری به کمک ارتعاش آلتراسونیک یک بُعدی روی آلیاژ آلومینیم Al۷۰۲۲ مطالعه شده است. با طراحی یک مکانیزم مؤثر برای اِعمال ارتعاش آلتراسونیک به قطعهکار، تأثیر پارامترهای سرعت برشی، نرخ پیشروی، عمق برش شعاعی و دامنه ارتعاش بر مؤلفههای سهگانه نیروی برشی و برآیند آنها در هر دو فرآیند فرزکاری معمولی و فرزکاری به کمک ارتعاش آلتراسونیک مورد بررسی تجربی قرار گرفته است. اِعمال ارتعاش آلتراسونیک به فرزکاری، بیشترین تأثیر را بر مؤلفه پیشروی نیروی برشی که در راستای ارتعاش قطعهکار است، گذاشته و به طور متوسط آن را ۵/۳۳٪ کاهش داده است. هرچه سرعت برشی کوچکتر و دامنه ارتعاش بزرگتر باشد، میزان جدایش ابزار و قطعهکار در قسمتهایی از هر سیکل ارتعاشی افزایش یافته و مؤلفه پیشروی نیروی برشی کاهش بیشتری مییابد. برآیند نیروی برشی نیز به طور متوسط ۸/۱۰% در فرزکاری ارتعاشی نسبت به فرزکاری معمولی کاهش یافته است.
میترا صوفی، آیناز علیزاده، سیده الهام موسوی کلجاهی،
دوره ۱۶، شماره ۸۶ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
آگاهی از روابط بین متغیرهای مختلف طی فرآیند جایگزینی چربی از طریق انجام مدل سازی می تواند راه حل مناسبی برای کنترل بهینه شرایط فرآیند و در نتیجه افزایش کیفیت ماست کم چرب نهایی باشد. در این پژوهش با به کارگیری روش آماری سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی اثر استفاده از اینولین در سه غلظت (۰، ۳ و ۶ درصد) به عنوان جایگزین چربی، اعمال فرایند حرارتی در سه سطح (۷۰، ۸۲/۵ و ۹۵ درجه سلسیوس) و همزدن در سه سطح (۳۰۰۰، ۶۰۰۰ و ۹۰۰۰ دور بر دقیقه) بر قابلیت تشکیل ژل اینولین و خواص کیفی نمونه های ماست کم چرب مورد ارزیابی قرار گرفت؛ که معادلات به دست آمده بیانگر آن بود که متغیرهای مستقل تأثیر معنی داری بر پارامترهای مورد بررسی داشتند (۰/۰۵>P). موثرترین متغیر در بین پارامترهای مورد بررسی اثر مستقل غلظت اینولین بود که در غلظت های بالا به رغم بهبود بافت ماست های کم چرب تولید شده دارای ویژگی های نامطلوبی از نظر خواص کیفی، نمرات حسی و تغییرات رنگی بود. همچنین متغیر دمای فرآیند حرارتی در بیشتر تیمارهای مورد بررسی دارای اثرات معنی داری بوده که با اثر بر قابلیت تشکیل ژل ماست باعث بهبود خواص کیفی شد. به طورکلی بهینه سازی متغیرهای مورد بررسی نشان داد، نمونه بهینه از نظر فاکتورهای مورد بررسی جهت فرآوری ماست پری بیوتیک حاوی اینولین، نمونه ماست حاوی ۳ درصد اینولین با تیمار حرارتی ۸۲/۵درجه سلسیوس و نیروی برشی۶۰۰۰ دور بر دقیقه جهت همگن سازی بود.
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
ماشینکاری فولادهای سخت ویژگیها و مشکلات خاص خود را دارد. با توجه به پیشرفتهای اخیر در بکارگیری ابزارهای برشی جدید، امکان برادهبرداری از فولادهای سخت شده بوسیله فرآیندهایی چون تراشکاری و فرزکاری بوجود آمده است و امکان جایگزین کردن تراشکاری سخت بهجای برخی از فرآیندهای سنگزنی وجود دارد. به عملیات تراشکاری روی قطعهکارهایی با سختی بالای ۴۵ راکولسی، سختتراشی گفته میشود. هدف از این تحقیق، بررسی اثر سختی قطعهکار و پارامترهای سرعت برشی و نرخ پیشروی بر زبری سطح در عملیات سختتراشی فولاد ابزار سردکار X۲۱۰Cr۱۲ یا SPK در حالت خشک است. بدین منظور، قطعهکارهایی از جنس فولاد X۲۱۰Cr۱۲تحت عملیات حرارتی متفاوت قرار گرفت تا در محدوده سختتراشی قرار گیرد. سپس این قطعهکارها با استفاده از ابزار برشی سیبیان با پارامترهای برشی متفاوت ماشینکاری و از لحاظ زبری سطح مقایسه شد. طراحی آزمایشها بصورت کامل بوده و در مجموع، ۳۶ آزمایش انجام شده است. طبق نتایج بدست آمده از آزمایشهای تجربی و آنالیز واریانس، نرخ پیشروی۹۰,۴% و سختی قطعهکار ۸.۳% بر زبری سطح تأثیر داشته است. میزان اثر سرعت برشی بر زبری سطح قطعهکار بسیار ناچیز است. افزایش نرخ پیشروی باعث افزایش زبری سطح شده است. با افزایش سختی قطعهکار تا ۵۰ راکولسی، زبری سطح قطعهکار کاهش و با افزایش سختی از ۵۰ تا ۶۵ راکولسی، زبری سطح افزایش یافته است.
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
در این پژوهش تأثیر پارامترهای سرعت برشی، نرخ پیشروی و زمان ماشینکاری در عمق برش ثابت بر روی سایش ابزار و تأثیر آن بر روی زبری سطح فولاد سختکاری شده ۴۱۴۰ و نیروهای ماشینکاری مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا فولاد ۴۱۴۰ تهیه و تحت عملیات حرارتی سختی آن به ۴۵ راکول C رسانده شد و سپس ابزار TCMW ۱۶T۳۰۴ H۱۳A از جنس کاربید سمانته بدون پوشش برای ماشینکاری تهیه شد. طراحی آزمایشها بهصورت عاملی کامل صورت گرفت. تحلیل نتایج از آزمون تحلیل واریانس و نمودارهای مربوط به نتایج تجربی صورت پذیرفت که بر اساس این نتایج، نرخ پیشروی بیشترین تأثیر را روی زبری سطح و نیروی برشی ماشینکاری داشت و زمان ماشینکاری بیشترین تأثیر بر روی نیروی پیشروی ماشینکاری و سرعت برشی نیز بیشترین تأثیر را روی سایش ابزار داشت. بیشترین میزان سایش ابزار برابر با ۰,۸۹ میلیمتر و کمترین میزان سایش ابزار برابر ۰.۴۱ میلیمتر بود. بهترین کیفیت سطح برابر با ۰,۳۷۲ میکرومتر و بیشترین زبری سطح برابر با ۱.۱۵۴ میکرومتر اندازهگیری شد. حداکثر نیروی برشی برابر با ۱۷۲,۷ نیوتن و حداقل نیروی برشی برابر با ۵۴.۲ نیوتن بود. حداکثر نیروی پیشروی برابر با ۱۵۶.۵۹ نیوتن و حداقل نیروی پیشروی برابر با ۴۵.۸۶ نیوتن بود.
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
توانایی پیشبینی سایش ابزار در هنگام ماشینکاری بخش بسیار مهمی از تشخیص است که باعث میشود ابزار در زمان مربوطه جایگزین شود. ازاینرو، در این پژوهش از رویکرد شبکه عصبی مصنوعی برای پیشبینی سایش ابزار استفاده شد. ابتدا فولاد سختکاری شده ۴۱۴۰ با ابزار کاربید سیمانی بدون پوشش TCMW ۱۶T۳۰۴ H۱۳A و با پارامترهای ورودی شامل سرعت برشی، نرخ پیشروی و زمان ماشینکاری در سه سطح مختلف و با عمق برش ثابت تراشکاری شد و میزان سایش ابزار اندازهگیری شد و از نتایج آزمایش تجربی برای آموزش و اعتبارسنجی شبکه عصبی مصنوعی استفاده شد. معماری بهینه شبکه عصبی با ۳ گره در لایه ورودی، دو لایه پنهان با ۱۲ و ۳۶ گره به ترتیب در لایههای اول و دوم پنهان و ۱ گره در لایه خروجی برای پیشبینی سایش ابزار به دست آمد. مقادیر پیشبینی مدل شبکه عصبی مصنوعی با نتایج تجربی مقایسه شد و میانگین درصد خطای دادههای اعتبارسنجی برابر با ۳۲/۳ درصد محاسبه شد.
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
در این مقاله، اثرات تغییر چهار پارامتر مختلف ورودی مانند سرعت برشی، نرخ پیشروی، نیروی پیشروی در راستای Z و نیرو در راستای Y بر خروجی سایش ابزار در فرآیند ماشینکاری کامپوزیت زمینه فلزی آلومینیومی بررسی شده است. به منظور بررسی عددی میزان تاثیر هر پارامتر بر خروجی فرآیند ماشینکاری کامپوزیت مورد نظر از فرآیند تحلیل حساسیت ای-فست استفاده شده است. روش ای-فست دارای سرعت بالایی در آنالیز کمی و کیفی دادهها میباشد. پس از انجام تحلیل حساسیت مشاهده شد که با افزایش نیروی پیشروی در راستای X میزان سایش ابزار با شیب زیادی افزایش خواهد یافت. همچنین مشاهده شد که این پارامتر (نیروی پیشروی در راستای X) با میزان ۸۸ درصد، بیشترین تاثیر بر میزان سایش ابزار را نسبت به دیگر پارامترهای ورودی دارد. پارامترهای نرخ پیشروی، نیروی پیشروی در راستای Z و سرعت برشی به ترتیب با سهمهای ناچیز ۸درصد، ۳ درصد و ۱ درصد بر سایش ابزار موثر میباشند