۸ نتیجه برای ضیایی فر
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش روشی عملی برای تشخیص و دستهبندی نوع عیوب در ورق و لوله توسط امواج هدایتشده فراصوت ارائه گردیده است. آزمون فراصوت مورد استفاده، روش ارسال-پژواک به وسیله موج لمب میباشد که نتایج آ-اسکن این آزمونها مورد استفاده قرار گرفته است. آزمونها بر روی ورق و لوله از جنس آلومینیوم همسانگرد ۱۰۵۰ تمپر ۱۴۱۶ با ضخامت ۴/۰میلیمتر انجام شده است. عیوب مورد بررسی در این پژوهش دو نوع عیب شامل عیوب خوردگی و ترک است که از عیوب رایج در خطوط لوله و سازههای فلزی مانند بدنه خودرو، سازههای هوافضا و غیره میباشد. این پژوهش در سه بخش پیادهسازی گردیده است. بخش اول آزمون آزمایشگاهی، بخش دوم پردازش سیگنال و در بخش سوم استفاده از الگوریتم طبقه بند مناسب جهت دستهبندی سیگنال عیوب بوده است. در مرحله اول با استفاده از موج لمب آزمونهای متعدد و مختلفی بر روی نمونههای استاندارد تهیه شده با عیب مشخص انجام شد که در مراحل بعدی ۲۰۶ سیگنال حاصل، پس از آن انجام پردازشهای مناسب به الگوریتم طبقهبندی ماشین بردار پشتیبان جهت طبقهبندی ارائه گردید. نتایج حاصل از پژوهش پیش رو نشاندهنده کارایی الگوریتم پیشنهادی است به طوری که میتوان با دقت حدود ۹۹ درصد عیب خوردگی را از عیب ترک تمیز داد.
امان محمد ضیایی فر، محبوبه کشیری، بهاره فتحی، نازنین کریمی عبدالملکی، مهران اعلمی،
دوره ۱۵، شماره ۸۰ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
سلیاک یک بیماری خودایمنی وراثتی بوده که عدم تحمل مصرف پروتئینهای گلوتنی را در تمام طول عمر سبب میشود. از جمله آردهایی که برای تولید محصولات فاقد گلوتن میتوان بکار برد آرد برنج و همچنین آرد حبوباتی نظیر نخود میباشد. آرد نخود به دلیل محتوای پروتئین بالا و ارزش تغذیهای میتواند در محصولات فاقد گلوتن گنجانده گردد. در این پژوهش، اثر آرد نخود خام و تیمارشده به روش حرارتی بر ویژگیهای کیفی کیک بدون گلوتن بر پایه آرد برنج مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور آرد نخود در معرض حرارت خشک قرار گرفته و در دو دمای ۹۰ و ۱۲۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ و ۳۰ دقیقه حرارتدهی و سپس مقادیر مختلف (۲۵ و ۵۰ درصد) آرد تیمارشده در فرمولاسیون کیک به کار برده شد. خصوصیات فیزیکی خمیر و کیفیت کیک نهایی تهیه شده از آرد تیمار شده بررسی و با نمونه شاهد (کیک حاوی ۱۰۰ درصد آرد برنج) و کیک تهیه شده از آرد نخود خام مقایسه گردید. نتایج نشان داد که کیک تهیه شده از آرد نخود خام دارای بافت متراکم، ضعیفتر و هم-چنین حجم کمتری نسبت به کیک تهیه شده از آرد تیمارشده بود. همچنین با استفاده از آرد تیمارشده، وزن مخصوص خمیر کاهش یافته و در نتیجه افزایش در حجم کیک و همچنین کاهش سفتی در بافت مشاهده شد. بهرحال بر طبق نتایج، استفاده از ۲۵ درصد آرد نخود تیمارشده در دمای ۹۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه می تواند حجم، رنگ، پذیرش حسی و بافت کیک تهیه شده را بهبود بخشد.
مهدی کاشانی نژاد، امان محمد ضیایی فر، علیرضا صادقی ماهونک، دل آسا رحیمی،
دوره ۱۵، شماره ۸۰ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
ناگت مرغ یکی از انواع غذاهای آماده پرطرفدار در سطح دنیا است. از طرفی به علت محتوای روغن بالا در ناگتهای تهیه شده با روشهای معمول و ایجاد چاقی و بیماریهای مرتبط با آن، اخیراً روشهای مختلفی از جمله سرخکردن جزئی و استفاده از فرآیندهای دیگر برای پخت نهایی مورد توجه قرار گرفتند. در این پژوهش، برای کاهش محتوای روغن ناگت مرغ از روش پخت با مادون قرمز استفاده گردید. بدین منظور ناگت مرغ با روشهای سرخکردن عمیق، مادون قرمز، پیشسرخ-کردن-مادون قرمز و مادون قرمز-سرخکردن در زمانها و توانهای متفاوت مادون قرمز پختهشد. سپس، تأثیر هر فرایند بر مقادیر Deff و Ea، محتوای رطوبت و روغن این محصول بررسی شد. محتوای روغن نمونهها از ۸۷/۱۱ درصد در نمونه شاهد به ۶۲/۱۱-۱۸/۲ درصد در نمونههای آمادهشده با مادون قرمز، سرخ شده-مادون قرمز و مادون قرمز-سرخ شده، کاهش یافت. با افزایش توان لامپ مادون قرمز و زمان پخت ناگت مرغ، محتوای روغن و رطوبت نمونهها کاهش یافته و کمترین محتوای رطوبت در نمونه پیشسرخشده-مادون قرمز با توان ۶۲۰ وات و زمان پخت ۷ دقیقه مشاهده شد. علاوه بر این، ضریب انتشار مؤثر رطوبت با افزایش توان لامپ افزایش یافت و بالاترین مقدار مشاهدهشده ( m۲/s۸-۱۰× ۶۹/۲) در نمونه پیشسرخشده-مادون قرمز با توان ۶۲۰ وات و زمان ۷ دقیقه با ضریب تعیین ۹۸۷/۰ بهدست آمد. همچنین، برازش دادهها با مدلهای سینتیکی خزایی و لگاریتمی انجام شد و مدل لگاریتمی برای روش پخت با مادون قرمز و مدل خزایی برای پخت به روش مادون قرمز-سرخکردن و پیشسرخکردن-مادون قرمز به عنوان مدل بهتر انتخاب شد.
زهره مختاری، امان محمد ضیایی فر، مهران اعلمی، مهدی کاشانی نژاد، سارا آقاجان زاده سورکی،
دوره ۱۵، شماره ۸۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده
آرد بلوط بواسطه دارا بودن خواص تغذیهای و درمانی بالا میتواند در تهیه محصولات فاقد گلوتن برای بیماران سیلیاک مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، استفاده از اینولین به عنوان یک ترکیب پریبیوتیک و فیبر محلول در غنیسازی محصولات پخت فاقد گلوتن کاربرد دارد. در این پژوهش، آرد بلوط در پنج سطح مختلف (۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰ و ۲۵ درصد) به عنوان جایگزین آرد برنج و اینولین در چهار سطح متفاوت (۰، ۵، ۱۰ و ۱۵ درصد) جهت غنیسازی به خمیر افزوده شد. برخی از خواص فیزیکوشیمیایی (محتوای رطوبتی، دانسیته و پارامترهای رنگ) و همچنین خواص رئولوژیکی (ضریب قوام و اندیس رفتار جریان) خمیر کیک مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که افزایش درصد آرد بلوط و اینولین موجب کاهش میزان روشنایی و همچنین افزایش میزان قرمزی و زردی رنگ خمیر کیک شد. با افزایش درصد آرد بلوط و اینولین افزوده شده محتوای رطوبتی و دانسیته نمونههای خمیر نسبت به نمونه شاهد به ترتیب افزایش و کاهش یافتند. نتایج حاصل از مطالعه رفتار رئولوژیکی نشان داد که نمونهها دارای رفتار رقیق شونده با برش (سودوپلاستیک) بودند. همچنین با استفاده از مدلهای پاورلا و هرشل بالکلی مشخص شد که افزودن اینولین و آرد بلوط به خمیر کیک، مقدار ضریب قوام (k) و اندیس رفتار جریان (n) به ترتیب افزایش و کاهش یافت.
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
در دهههای اخیر تحقیقات گستردهای در ارتباط با قطعات مستهلک کننده انرژی انجام شده که در این میان میراگرهای ویسکوز، بخش مهمی از این تحقیقات را به خود اختصاص دادهاند. مطالعات انجام شده نشان میدهد که رفتار این میراگرها تنها با ثابت میرایی آنها قابل بیان نیست بلکه عواملی از قبیل رفتارِ سرعتی غیرخطی، سختی محوری هرچند ناچیز و اصطحکاک داخلیِ میراگر از عوامل مهم تأثیرگذار در رفتار این سیستمهای جاذب انرژی هستند. همچنین دامنه فرکانسی اعمال بار، انعطاف پذیری غلاف پیرامونی هستهی میراگر، تراکم پذیری مایع درونی آن، اثرات حرارتی نیز در تعیین مشخصههای رفتاری این میراگرها تأثیر گذارند. در مطالعات تجربی که تاکنون برای تعیین مشخصههای رفتاری این میراگرها صورت پذیرفته و همچنین ادبیات فنی موجود، ارتباط موثری بین موارد ذکر شده با مکانیک رفتاری این میراگرها دیده نمی شود.در مطالعه حاضر اقدام به ساخت نمونهای از میراگر ویسکوزِ انقباض محوری، با ظرفیت نیرویی ۵۰۰ کیلونیوتن و دامنهی تغییر مکانی ۱۵۰ میلیمتر شد. رفتار مکانیکی میراگر جدید، تحت آزمایشهای چرخهای مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت مشخصههای رفتاری آن در فرم یک مدل ارائه شده است. میراگر ساخته شده، طی چرخه های مختلف بارگذاری به طور متوسط دارای ۱۰ کیلونیوتن نیروی اصطکاک اولیه است که میتوان از آن به عنوان فیوز عملکردی میراگر بهره گرفت. همچنین با توجه به نحوهی ساخت میراگر (عدم تقارن در ساخت بِلوزها) افزون بر نیروی میرایی، نیروی اصطکاکی ثانویهای، وابسته به فشار روغن به میزان ۵۰ کیلونیوتن وجود دارد که باعث افزایش ظرفیت نیرویی میراگر و بهبود منحنیهای رفتاری آن شده است.
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
میزان تاثیر مولفه قائم زلزله در آسیبهای وارده بر سازهها در سالهای اخیر مورد تحقیق بسیاری از پژوهشگران بوده و نشان داده شده است که این مولفه میتواند میزان آسیبها را تشدید نماید. در برخی آیین نامهها، طیف طراحی تنها برای مولفه افقی شتاب ارائه شده و در صورت نیاز به طیف قائم، استفاده از نسبت ۶۷/۰ برای تبدیل طیف افقی به قائم توصیه شدهاست. این در حالی است که رویکرد جدید در برخی از آیین نامهها ارائه طیف جداگانه برای مولفه قائم زلزله است.
در این مطالعه در نظر است تا رویکردهای مختلف برای توسعه طیف قائم مورد بررسی قرار گیرد. این رویکردها شامل استفاده مستقیم از رابطه کاهندگی برای مولفه قائم زلزله و همچنین بهرهگیری از توابع تبدیل طیف افقی به قائم میباشد. به منظور صحت سنجی نتایج، مقایسهای بین نتایج طیف قائم شتاب حاصل از دو روش ذکر شده صورت گرفته است. همچنین حساسیت مدل تبدیل طیفی به پارامترهایی همچون بزرگا، فاصله و نوع گسلش مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده شده است که مدل مذکور نسبت به تغییرات فاصله وابستگی بیشتری دارد. در ادامه، مدلهای ساده شدهای برای بیان نسبت طیفی که تنها وابسته به فاصله است پیشنهاد گردیده است. در نهایت، طیفهای هموار شده برای دوره بازگشتهای ۱۰۰، ۴۷۵ و ۲۴۷۵ ساله برای مولفه افقی و قائم ارائه شدهاند که پس از تطبیق با طیف ارائه شده در آیین نامه ۲۸۰۰، نشان داده شده که مدل تبدیل طیفی پیشنهادی از دقت قابل قبولی برای به دست آوردن طیف قائم برخوردار است.
بیژن عسکری، مهدی کاشانی نژاد، امان محمد ضیایی فر، ابراهیم اسماعیل زاده،
دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( آذر ۱۴۰۰ )
چکیده
در این تحقیق فرآیند خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی با روش تابشی انکساری و هوای داغ بررسی و تاثیر دما و سینتیک خشک شدن کدو حلوایی و ارائه بهترین مدل ریاضی به منظور برازش تغییرات نسبت رطوبت به زمان تعیین گردید. در ابتدا برش های کدو حلوایی با ضخامتهای ۳، ۵
و ۷ (میلی متر) تهیه شد. خشک شدن با دو روش تابشی انکساری با دماهای ۷۵، ۸۵ و ۹۵ (درجه سانتی گراد) و جابجایی با هوای داغ با دماهای ۵۵، ۶۵ و ۷۵ (درجه سانتی گراد) در سه تکرار انجام شد. در ارزیابی سینتیکی نمونه های خشک شده با مدلهای هایلا و کلاک ضخامت نمونه و دمای خشک شدن بهینه تعیین شد (روش جابجایی هوای داغ، با ضخامت ۷ (میلی متر) و دمای ۵۵ (درجه سانتی گراد)؛ روش تابشی انکساری، با ضخامت ۷ (میلی متر) و دمای۹۵ (درجه سانتی گراد). پنج مدل تجربی سینتیکی برازش داده با چهار
معیار ضریب تبیین، ریشه میانگین مربعات خطا، پیش بینی انحراف مربعات و نسبت ضریب تبیین به
ریشه میانگین مربعات خطا تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین، قانون دوم فیک برای ارزیابی ضریب نفوذ موثر رطوبت و معادله آرنیوس در تعیین انرژی فعال سازی (
Ea) استفاده گردید.
نتایج نشان داد که مدل
هایلا و کلاک نسبت به سایر مدل ها به نحو مناسب تری مراحل خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی را ارزیابی می نماید. مقدار انرژی فعال سازی
۵۳۱۰۵۸۸/۳۷ (کیلوژول بر مول) برای هوای داغ و ۳۲۶۵۷/۲۰ (کیلوژول بر مول) برای روش تابشی انکساری تعیین گردید. بهترین مدل ریاضی خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی با روش تابشی انکساری و روش جابجایی با هوای داغ مدل هایلا و کلاک پیشنهاد شد.
شادی یوسفی، مهدی کاشانی نژاد، حسین درویشی، امان محمد ضیایی فر، هیمن نوربخش،
دوره ۲۱، شماره ۱۵۴ - ( آذر ۱۴۰۳ )
چکیده
دف: هدف از پژوهش حاضر خشککردن سیب با استفاده از خشککن خورشیدی با چرخه جاذب در دو حالت تابش مستقیم –همرفتی و غیرمستقیم-همرفتی میباشد. از دو نوع روش خشک کردن مستقیم و غیرمستقیم با جاذب و بدون جاذب رطوبت و خشک کردن در هوای آزاد استفاده شد. ورقه¬های سیب آمادهشده از قبل (طعم دار شده با دارچین) روی یک قطعه توری با ابعاد مشخص قرار گرفت، وزن اولیه نمونه ها اندازه گیری و در داخل خشککن خورشیدی با چرخه جاذب در دو حالت تابش مستقیم –همرفتی و غیرمستقیم-همرفتی، گذاشته شد؛ و طی فرایند خشک شدن سرعت تبخیر، بافت، چروکیدگی، میزان بازجذب آب، میزان حفظ ویتامین C (آسکوربیک اسید) و تغییر رنگ و خصوصیات حسی در سطوح مختلف تیمار (۳۰ درصد ساکارز و بدون ساکارز و صفر، ۵/۰، ۱ و ۲ درصد دارچین) بررسی و همچنین چند نمونه بهعنوان شاهد بدون طعم¬دار کردن با دارچین بهتنهایی توسط خشککن خورشیدی خشک شد. تجزیه و تحلیل دادهها با روش آماری طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی و استفاده از نرمافزار آماری SPSS نسخه ۲۶ صورت گرفت.