جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای ارشادی
دوره ۲، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده
از براهین حکیم سبزواری بر اتحاد عاقل و معقول برهان «ماده و صورت» است که وی در اقامه آن، از یکسو به مبادی هستیشناختی ماده و صورت و نفس نظر دارد و از دیگر سو، نگره علمالنفس صدرایی را زیربنای تتمیم این برهان قرار داده است. مقالهای در جهت مخدوشنمایی همه ادله حکیم سبزواری اتهاماتی را به نگارش سپرده و حکیم را متهم به «خلط فاحش» در تشخیص مطالب ابتدایی فلسفه نموده است. در این راستا در مردودنمایی برهان ماده و صورت، به دو اتهام عمده روی آورده است. از سویی حکیم را به کاربرد قیاس تمثیلی به جای قیاس برهانی متهم کرده و از دیگر سو به ایراد مصادره به مطلوب محکوم پنداشته است. واکاوی نشان میدهد این برهان بر اتحاد تام است و آن مقاله هم در مقام گزارش دچار تحریف شده، هم در مقام داوری به اتخاذ مواضع غیرمنطقی منحرف گشته است.
مریم قادری قهفرخی، مهدی جعفری اصل، سمیه افشاری، آرش ارشادی، محمد احمدی،
دوره ۱۵، شماره ۸۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در این بررسی، ساکارز موجود در فرمولاسیون گز در سطوح مختلف از ۲۰ تا ۴۰% با شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا جایگزین گردید و پنج فرمولاسیون تهیه شد که عبارتاند از : A (کنترل : ۱۰۰% شکر + گلوکز اسیدی)، B (۱۰۰% شکر +گلوکز آنزیمی)، C (۸۰% شکر + ۲۰% HFCS-۵۵ + گلوکز آنزیمی)، D (۷۰% شکر + ۳۰% HFCS-۵۵ + گلوکز آنزیمی) و E (۶۰% شکر + ۴۰% HFCS-۵۵ + گلوکز آنزیمی). گزهای تهیهشده از نظر ویژگیهای فیزیکوشیمیائی، بافت (آزمون برشی و نفوذ)، رشد میکروبی و خواص حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مقایسه با نمونهی کنترل، کمترین فعالیت آبی و انرژی در نمونههای حاوی ۴۰-۳۰% از HFCS-۵۵ مشاهده شد. با افزایش میزان HFCS محتوای رطوبتی کاهش یافت ولی اختلاف معنیداری بین نمونههای B، C و D مشاهده نشد. رشد میکروبی با نوع فرمولاسیون تحت کنترل قرار گرفت و جایگزینی شکر با HFCS رشد کپک و مخمر را در فرمولاسیونهای C، D و E محدود نمود. در مقایسه با نمونهی کنترل، ویژگیهای رنگ ظاهری از قبیل روشنایی و زردی بهطور قابل ملاحظهای تحت تأثیر افزودن HFCS قرار گرفت (۰۵/۰P<). مقادیر نیروی برشی و نفوذ نمونههای گز به ترتیب در محدودهی ۹۲/۶-۶۵/۳ و ۵۳/۰-۲۴/۰ نیوتون بود. این دو پارامتر بافتی بهطور قابل ملاحظهای تحت تأثیر فرمولاسیون قرار گرفتند. نتایج آزمون حسی انجام شده با روش هدونیک ۵ نقطهای نشان داد، ارزیابان نمونههای گز تهیهشده تا سطح جایگزینی ۳۰% را به دلیل ویژگیهای رنگی، بافتی و طعم به نمونهی کنترل ترجیح میدهند.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده- یدر این مطالعه، میدان جریان روی سرریز اوجی در شرایط قوس محوری به کمک نرمافزار FLOW-۳D شبیهسازی شد. آشفتگی میدان جریان با استفاده از مدلهای آشفتگی استاندارد و RNG شبیهسازی شد. همچنین تغییرات سطح آزاد جریان بهوسیله طرح VOF بازسازی گردید. در مدل عددی، دیواره های متقارن جانبی سرریز در سه حالت مختلف ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ درجه به ترتیب برای دبی های ۳۴، ۳۴ و۶/۲۲ لیتر بر ثانیه مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، تاثیرات تغیر زاویه دیوارههای جانبی سرریز اوجی و عدد فرود جریان بر روی مشخصات میدان جریان مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج مدلسازی، مدل عددی مقادیر آزمایشگاهی را با دقت قابل قبولی پیشبینی نمود. بهعنوان مثال، مقادیر درصد خطای نسبی نیمرخهای طولی سطح آزاد جریان برای مدلهای سرریز اوجی ۱۲۰، ۹۰ و ۶۰ درجه در شرایط قوس محوری به ترتیب برابر ۸۳/۱۲، ۶۰/۱۳ و ۴۸/۳ محاسبه شد. همچنین دراثر اندرکنش جریان و بدنه قوسی شکل سرریز، جریان فوق بحرانی موجی شکل میگیرد که به آن جریان بالیشکل یا دمخروسی میگویند که با افزایش زاویه همگرایی قوس محوری، ارتفاع پدیده دم خروسی به شکل قابل ملاحظهای افزایش یافت و در مقابل با کاهش زاویه مذکور ارتفاع این پدیده کاهش یافت. از طرفی با افزایش عدد فرود جریان پای سرریز، ارتفاع پدیده دم خروسی با کاهش همراه شد.
Mousa Rasouli، بهمن ارشادی،
دوره ۱۹، شماره ۱۲۲ - ( فروردین ۱۴۰۱ )
چکیده
گردو بدلیل داشتن اسیدهای چرب غیراشباع بعنوان یکی از مهمترین خشک میوه ها از نظر ارزش غذایی مطرح میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات سودمند از قبیل روغن، پروتئین، ترکیبات اسیدهای چرب و برخی از عناصر معدنی در میوه گردو است. در تحقیق حاضر برخی ژنوتیپ های برتر گردو (Juglans regia L.)شامل ژنوتیپهای والدین مادری (MSG۱۵، MKG۲۳ و MKG۲۴) با والدین پدری (MSG۱۵، MKG۴، MKG۵، MKG۱۰، MKG۱۳ و MKG۱۴) گرده افشانی و میزان پروتئین، روغن، اسیدهای چرب، آهن، منیزیم، منگنز، سدیم و پتاسیم در میوه حاصل از تلاقی آنها اندازه گیری شد. نتایج این مطالعه نشان داد بیشترین مقدار لینولئیک اسید در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MSG۱۵ با والد پدری MKG۲۴ به میزان ۵۷/۴۲ و کمترین مقدار در والد پدری MKG۱۰ به میزان ۴۷/۱۱ درصد مشاهده شد. همچنین بیشترین مقدار اولئیک اسید در والد پدری MKG۱۰به میزان ۲۷/۳۳ و کمترین مقدار در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MKG۱۵با والد پدری MKG۲۴ به میزان ۱۹/۷۸ درصد مشاهده گردید. بیشترین مقدار لینولنیک اسید در والد پدری MKG۱۰ به میزان ۱۹/۳۰ و کمترین مقدار در نتاج حاصل از تلاقی MKG۲۴ به عنوان والد مادری با گرده خودی به میزان ۱۳/۸۸ درصد حاصل شد. همچنین حداکثر مقدار پالمتیک اسید در تلاقی والد مادری MKG۲۴ با گرده خودی به میزان ۵/۸۰ و کمترین مقدار در والد پدری MKG۱۰ به میزان ۳/۳۰ درصد بود. بالاترین میزان استئاریک اسید در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MKG۲۴ با گرده خودی به میزان ۳/۱۱ و کمترین مقدار در والد پدری MKG۵ و نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MKG۲۳ با والد پدری MKG۵ به میزان ۱/۲۷ درصد مشاهده شد.