جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای آزادبخت

محسن آزادبخت، محمد واحدی ترشیزی، محمدجواد محمودی،
دوره ۱۶، شماره ۹۲ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده

بررسی روابط بین خواص فیزیکی مانند جرم، حجم و ابعاد میوه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق مقدار کوفتگی گلابی در اثر بار فشاری لبه پهن با کمک آزمون غیرمخرب سی‌تی‌اسکن تعیین شد و به بررسی ارتباط مقدار کوفتگی با خواص فیزیکی گلابی و دوره انبارداری پرداخته‌شد. قبل از بارگذاری تعداد ۵۰ گلابی با استفاده از سی‌تی‌اسکن بررسی‌شده و تعداد ۲۷ گلابی که درصد پوسیدگی آن‌ها صفر بود انتخاب شدند و ابعاد گلابی‌ها (طول، عرض، ضخامت) گلابی‌ها اندازه‌گیری شد و خواصی مانند قطر معادل، قطر میانگین هندسی و مساحت سطح رویه محاسبه گردید. سپس گلابی‌های انتخابی تحت بارگذاری شبه استاتیکی با فشار لبه پهن با سه نیروی ۷۰، ۱۰۰ و ۱۳۰ نیوتن قرار گرفتند و انبارداری ۵، ۱۰ و ۱۵روزه برای بررسی تأثیر نیروهای وارده انتخاب شد. سپس بعد از بارگذاری و انبارداری با استفاده از سی‌تی‌اسکن در هر دوره از انبارداری میزان پوسیدگی محاسبه گردید. نتایج آزمایشات نشان داد که یک رابطه معکوس و غیر معنی‌دار بین قطر معادل و قطر میانگین هندسی با درصد پوسیدگی برقرار بود. همچنین برای سطح رویه و درصد پوسیدگی یک رابطه مثبت و غیر معنی‌دار برقرار است. در نهایت مشخص شد که هرچه گلابی سطح بیشتری را داشته باشند میزان درصد پوسیدگی نیز افزایش‌ می‌یابد.
محسن آزادبخت، فاطمه نوشاد، محمدجواد محمودی، رضا قزاق جاهد،
دوره ۱۶، شماره ۹۴ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده

در این تحقیق ابتدا هویج­ها به قطعات مساوی خرد شده و سپس تحت پیش تیمار­های متفاوت با سطوح مختلف مورد نظر قرار گرفتند. سطوح ولتاژ در پیش تیمار اهمیک ۴۰، ۶۰ و ۸۰ ولت و زمان ۳، ۵ و ۷ دقیقه بود. پارامتر مورد بررسی در پیش تیمار بلانچینگ شامل زمان، با سطوح مختلف ۵، ۱۰ و ۱۵ دقیقه بود. سپس بلافاصله بعد از پیش تیمار، نمونه­ها در مایکروویو با سطوح توانی ۳۶۰، ۶۰۰ و ۹۰۰ وات خشک شدند. در نهایت برای هر مورد از نمونه­های خشک شده با مایکروویو و پیش تیمار و سطوح مختلف آن، مقادیر انرژی بهره­وری و انرژی از دست رفته آن­ها محاسبه شد. طبق نتایج بدست آمده در اکثر موارد، شاهد این بودیم که با افزایش مقدار توان مایکروویو، انرژی بهره­وری افزایش و به دنبال آن انرژی از دست رفته کاهش می­یابد به طوری که بیشترین مقدار آن ۸۷۹۷/۱۵% بود. در بررسی اثر ولتاژ در پیش تیمار اهمیک نیز نتیجه­ای مشابه بدست آمده که بیشترین مقدار بهره­وری انرژی ۷۰۶۱/۱۵% بود. همچنین در بررسی اثر پارامتر زمان در پیش تیمار­های اهمیک مشاهده شد که با افزایش زمان پیش تیمار مقدار انرژی بهره­وری نیز افزایش و انرژی از دست رفته کاهش می­یابد به طوری که بیشترین مقدار انرژی بهره­وری و کمترین مقدار انرژی از دست رفته به ترتیب ۷۴۰۹/۱۵% و ۲۳۵۸/۸ مگاژول اندازه گیری شد.
آرش رخبین، محسن آزادبخت، علی اصغری،
دوره ۱۶، شماره ۹۵ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده

در ابتدا ، رطوبت دانه و غلاف لوبیا سبز ها تعیین شد و بعد از آن نمونه ها تحت پیش تیمار اهمیک در سطح های معلوم شده قرار گرفتند. به منظور تعیین خواص مکانیکی نمونه هایی که تحت پیش تیمار قرار گرفتند بارگذاری استاتیکی انجام شد. برای این منظور از دستگاه نیرو تغییر شکل استفاده شد. آزمایشها در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش فاکتوریل انجام شد. تاثیر پارامترهای گرمایش اهمیک در سه سطح زمان ۶،۳و۹ دقیقه و سه سطح ولتاژ ۷۰،۵۰،۳۰ ولت و جهت بارگذاری در یک سطح به صورت عمودی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر دو فاکتور مورد مطالعه (مدت زمان گرمایش اهمیک و مقدار ولتاژ  ) تاثیر معنی داری بر روی نیروی شکست و دیگر خواص مکانیکی داشتند، به طوری که با افزایش مدت زمان گرمایش اهمیک مقدار نیروی شکست و دیگر خواص مکانیکی کاهش یافت. نتیجه بارگذاری بدین صورت بود که در بخش نیروی شکست دانه بیشترین مقدار در زمان  ۳دقیقه و ولتاژ ۳۰ که مقدار آن N ۱۹۳/۱۹ است و کمترین مقدار در زمان ۹ دقیقه و ولتاژ ۷۰ که مقدار آن برابر استN  ۵۸/۵. و در بحث انرژی شکست دانه بیشترین و کمترین مقدار آن به ترتیب N ۶۲۲/۲۱ و N ۷۷/۵  که مربوط به ولتاژ ۳۰ ولت و زمان ۳ دقیقه برای بیشترین و ولتاژ ۷۰ و زمان ۶ دقیقه برای کمترین مقدار بود. در بحث نیروی شکست لوبیا سبز غلاف با دانه بیشترین مقدار مربوط به ولتاژ ۳۰ و زمان ۳ دقیقه که برابر با N ۱۳/۵۷۸ و کمترین آن N ۳۵/۷۲ که مربوط به ولتاژ ۷۰ و زمان ۳ دقیقه بود و همچنین بیشترین و کمترین مقدار انرژی شکست مانند نیروی شکست این نمونه در همین زمان و ولتاژ به ترتیب ۴۹/۶۵۶ و ۳۸/۱۸۷ بود.

دوره ۲۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

یکی از مهم‌ترین جنبش‌های خانوادگی و شهری گردشگری است. این روزها از گردشگری با عنوان صنعت یاد می‌شود، که تأمین امنیت آن و پایداری توسعه برای گردشگری از مهم‌ترین دغدغه‌های برنامه‌ریزان شهری است. در این پژوهش سعی شده است مهم‌ترین شاخص‌های امنیت گردشگری با تکیه بر جغرافیای استان خوزستان استخراج و به‌لحاظ اهمیت معرفی شوند. از روش تحلیل مضمون و مدل‌یابی معادلات ساختاری برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. یافته‌ها نشان داد که شاخص‌های زمینه‌ای مثل امنیت فضا، طبیعت و جغرافیای شهر، سرزندگی و میزان توجه به تفاوت‌های فردی و جنسیتی بیشترین تأثیر را بر امنیت شهر دارند و در مقابل طراحی مناسب فضای شهری، حمل و نقل و ارتباط مناسب، و امنیت محلی در کنار امکانات رفاهی و گردشگری مناسب مهم‌ترین شرایط علّی را برای امنیت گردشگری فراهم می‌کنند. مدل‌یابی علّی نشان داد که طراحی و برنامه‌ریزی باکیفیت در فضای شهری مهم‌ترین عامل در افزایش امنیت گردشگری و جذب گردشگر است. پیشنهاد می‌شود که طراحان و برنامه‌ریزان فضای شهری به عناصر شهر، گرافیک شهر، دسترس‌پذیری شهر، و زیست‌پذیری آن بیشتر توجه داشته باشند تا زمینۀ مناسبی را برای افزیش امنیت گردشگری فراهم کنند. افزایش کمی و کیفی اماکن تفریحی و گردشگری در کنار ترمیم و توسعۀ سیستم حمل و نقل نقش سازنده‌ای در ایجاد امنیت گردشگری دارند.
 

صفحه ۱ از ۱