دوره 12، شماره 48 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 229-215 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی ارشد بخش مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه شیراز
2- استادیار بخش مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده:   (5948 مشاهده)
چکیده در این تحقیق تغییرات رطوبت نسبی هوای خشک کن کابینتی (قفسه ای) در دهانه ورودی و خروجی طی تغییر کردن دما و سرعت هوای خشک کن و رفتار خشک­شدن نمونه‌های گلابی رقم شاه میوه در خشک­کن قفسه‌ای بر اساس مدل­های ریاضی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش­ها در سه سطح دما (40، 50 و 60 درجه سانتی­گراد) و سه سطح سرعت هوای (5/0، 1 و 5/1 متر­بر­ثانیه) خشک‌کن انجام گرفت. کمترین میزان رطوبت نسبی در دهانه ورودی خشک کن (پس از رسیدن دمای هوا به دمای هوای خشک کن) در دمای خشک کردن 60 درجه سانتی‌گراد با میانگین 73/1 درصد و بیشترین آن در دمای 40 درجه سانتی‌گراد با میانگین 88/9 درصد بود. هشت مدل ریاضی خشک شدن بر داده­های آزمایش برازش شد و انتخاب بهترین مدل بر اساس شاخص‌های آماری ضریب تبیین (R2) و مربع کای (2χ) صورت گرفت. به منظور ارزیابی مدل‌ها از شاخص‌های آماری ریشه میانگین مربعات خطا‌ (RMSE)، میانگین خطای سوگیری‌(MBE) و درصد میانگین خطای نسبی‌(ARE) محاسبه شده برای داده‌های جدید استفاده شد. مدل تقریب انتشار با بیشترین مقدار ضریب تبیین (998/0) و کمترین مقادیر مربع کای (0001/0)، ریشه میانگین مربعات خطا (01/0)،  میانگین خطای سوگیری (0008/0) و میانگین خطای نسبی (2/5%) بهترین مدل برای بیان رفتار گلابی رقم شاه میوه طی فرآیند خشک شدن بود.  
متن کامل [PDF 510 kb]   (5777 دریافت)    

دریافت: 1392/2/15 | پذیرش: 1392/11/15 | انتشار: 1394/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.