1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان، گروه مهندسی شیمی
2- استادیار، دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان، گروه مهندسی شیمی
چکیده: (5841 مشاهده)
چکیده یکی از روشهای خشک کردن که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، خشک کردن اسمزی میباشد. انتقال آب و مواد حل شده در فرآیند را میتوان به وسیله تعیین درصد کاهش آب و درصد جذب مواد جامد به دست آورد. در این مطالعه ضمن بررسی فرآیند خشک کردن اسمزی سیبزمینی به تعیین یکی از پارامترهای مهم در این فرآیند یعنی میزان آب از دست رفته به کمک تکنیک پردازش تصویر پرداخته شده شده است. آزمایشات برای دو نوع محلول متفاوت (15% وزنی نمک و مخلوط 10% وزنی نمک - 35% وزنی شکر) و در سه سطح دمایی 35، 45 و 55 درجه سانتیگراد انجام شدهاست. برای به دست آوردن پارامتر از دست رفتن آب از تخمین تغییرات حجم نمونهها استفاده شده است. حجم نمونهها بر اساس پردازش تصاویر از وجوه مختلف نمونهقبل و بعد از انجام فرآیند به دست آمده است. نتایج تجربی حاصل از خشک کردن اسمزی سیبزمینی را میتوان چنین خلاصه کرد که: با افزایش دما میزان از دست رفتن آب افزایش یافته است؛ ضمن اینکه برای محلول شکر- نمک میزان از دست دادن آب بیشتر از حالتی است که محلول فقط حاوی نمک باشد. به طور کلی نتایج مربوط به پردازش تصویر نشان می دهد که با رویکرد مورد استفاده در این پژوهش میتوان به دادههای قابل قبولی رسید؛ ضمن اینکه سرعت انجام کار نسبت به روشهای متداول بسیار بیشتر است.
دریافت: 1394/2/28 | پذیرش: 1394/9/28 | انتشار: 1395/7/1