دوره 13، شماره 56 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 56 صفحات 90-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Mohammad Pour Karizi V. The Study of Osmotic Dehydration of Potato by using Image Processing. FSCT 2015; 13 (56) :81-90
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9534-fa.html
محمدی محمود، محمدپور کاریزکی وحید. استفاده از پردازش تصویر جهت مطالعه فرآیند خشک کردن اسمزی سیب زمینی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (56) :81-90

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9534-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان، گروه مهندسی شیمی
2- استادیار، دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان، گروه مهندسی شیمی
چکیده:   (5841 مشاهده)
چکیده یکی از روش‌های خشک کردن که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، خشک کردن اسمزی می‌باشد. انتقال آب و مواد حل شده در فرآیند را می‌توان به وسیله تعیین درصد کاهش آب و درصد جذب مواد جامد به دست آورد. در این مطالعه ضمن بررسی فرآیند خشک کردن اسمزی سیب‌زمینی به تعیین یکی از پارامترهای مهم در این فرآیند یعنی میزان آب از دست رفته به کمک تکنیک پردازش تصویر پرداخته شده شده است. آزمایشات برای دو نوع محلول متفاوت (15% وزنی نمک و مخلوط 10% وزنی نمک - 35% وزنی شکر) و در سه سطح دمایی 35، 45 و 55 درجه سانتیگراد انجام شده‌است. برای به دست آوردن پارامتر از دست رفتن آب از تخمین تغییرات حجم نمونه‌ها استفاده شده است. حجم نمونه‌ها بر اساس پردازش تصاویر از وجوه مختلف نمونه‌قبل و بعد از انجام فرآیند به دست آمده است. نتایج تجربی حاصل از خشک کردن اسمزی سیب‌زمینی را می‌توان چنین خلاصه کرد که: با افزایش دما میزان از دست رفتن آب افزایش یافته است؛ ضمن اینکه برای محلول شکر- نمک میزان از دست دادن آب بیشتر از حالتی است که محلول فقط حاوی نمک ‌باشد. به طور کلی نتایج مربوط به پردازش تصویر نشان می دهد که با رویکرد مورد استفاده در این پژوهش می‌توان به داده‌های قابل قبولی رسید؛ ضمن اینکه سرعت انجام کار نسبت به روشهای متداول بسیار بیشتر است.
متن کامل [PDF 292 kb]   (2695 دریافت)    

دریافت: 1394/2/28 | پذیرش: 1394/9/28 | انتشار: 1395/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.