دوره 13، شماره 51 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 123-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
2- استاد گروه صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (5339 مشاهده)
چکیده اهداف چهارگانه بسته بندی عبارتند از: نگهداری، محافظت، سهولت و اطلاع رسانی. تمایل به حداقل رساندن فرآیند فرآورده­های غذایی، حفظ کیفیت آن و همچنین ممانعت از شیوع بیماری­ها باعث شده راه­های جلوگیری از رشد میکروارگانیسم­ها و استفاده از مواد ضد میکروبی در بسته­بندی محصولات غذایی گسترش زیادی پیدا کند. بسته بندی فعال، یکی از روش­های بسیار کارآمد در حفظ کیفیت و امنیت فرآورده­های غذایی و بستری مناسب جهت افزودن طیف وسیعی از ترکیبات مختلف از جمله عوامل ضد میکروبی است. در این مطالعه، فیلم بیونانوکامپوزیتی از پروتئین گیاه گاودانه به همراه نانو ذرات اکسید روی، جهت تولید یک بسته ضد میکروبی از افزودن w/w5% از ایزوله پروتئینی گاودانه و سطوح مختلف 25/0، 1 و 2 درصد نانو ذرات اکسید روی، به همراه گلیسرول به عنوان نرم کننده تهیه شد. خصوصیات مکانیکی و ممانعتی فیلم­های بیونانوکامپوزیتی ارزیابی شده و مشخص گردید که افزودن نانو ذرات اکسید روی به عنوان یک عامل ضد میکروبی به فیلم­های پروتئینی سبب کاهش شدید تراوایی فیلم ها نسبت به عبور گاز اکسیژن می شود. همچنین میزان نفوذ پذیری فیلم های بیونانوکامپوزیتی نسبت به عبور بخار آب در مقایسه با فیلم شاهد کاهش یافت. بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد در غلظت­های کم نانو ذرات مصرفی به دلیل بهم چسبیدن کمتر ذرات، توده های حجیم درون بافت فیلم کمتر ایجاد شده، بنابراین تاثیر سطوح پایین­تر بر بهبود خواص عملکردی فیلم بیونانوکامپوزیتی بیشتر بود. اثر افزودن نانو ذرات بر خواص مکانیکی سبب افزایش مقاومت کششی نمونه ها، کاهش کشش پذیری و افزایش مدول الاستیسیته شد.
متن کامل [PDF 553 kb]   (3149 دریافت)    

دریافت: 1393/2/17 | پذیرش: 1393/12/17 | انتشار: 1394/12/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.