دوره 14، شماره 66 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 66 صفحات 117-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانش آموخته دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (3897 مشاهده)
چکیده هدف از این پژوهش، سنجش توانایی تحلیل تصویر در  توصیف کینتیک قهوه ای شدن آنزیمی برش های تازه میوه سیب گلاب با استفاده از بعد فراکتال(FD) و ماتریسهمزمانیسطحخاکستری(GLCM) و مقایسه آن با شاخص های مبتنی بر پارامتر های رنگی می باشد. برای محاسبه FD از روش تبدیل فوریه تصویر و برای  بیان  کنیتک قهوه ای شدن آنزیمی از مدل پاورلا استفاده شد.  نتایج نشان داد که پارامتر L* در طی قهوه ای شدن آنزیمی کاهش پیدا می کند در حالی که مقدار FD افزایش می یابد که نشان دهنده پیچیدگی های گسترده ای در توزیع رنگ در طی فرآیند می باشد. با توجه به این که مشخصه های بافت در طی قهوه ای شدن آنزیمی  تغییر کرده و روند افزایش یا کاهش پیدا می کنند، لذا این امکان وجود دارد که از آنالیز بافت GLCM جهت توصیف کینتیک قهوه ای شدن استفاده کرد. آنالیز بافت تصویر این توانایی را دارد که برخی از اطلاعات مانند تغییرات ایجاد شده در توزیع شدت رنگ بر روی سطح در طول قهوه ای شدن که به وسیله L* مشخص نمی شود را ثبت نماید. تغییرات هیستوگرام نیز مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصل از آن نشان داد که در طی قهوه ای شدن، هیستوگرام تصویر سطح سیب به طور کلی به سمت سطوح خاکستری تیره تر حرکت می کند اما این حرکت به صورت یکنواخت نبوده  که نشان دهنده بالاتر بودن شدت قهوه ای شدن در برخی نقاط است.
متن کامل [PDF 847 kb]   (1996 دریافت)    

دریافت: 1395/2/7 | پذیرش: 1395/7/7 | انتشار: 1396/5/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.