دوره 8، شماره 29 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 29 صفحات 89-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determination of organochlorine pesticide residues in dairy products in Tabriz, Iran. FSCT. 2011; 8 (29) :83-89
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8916-fa.html
تعیین باقیمانده آفت کش‌های ارگانوکلره در فرآورده های لبنی شهر تبریز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (29) :89-83

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8916-fa.html


چکیده:   (3396 مشاهده)
چکیده اندازه گیری باقیمانده پنج آفت کش ارگانوکلره لیندین، آلدرین، دیلدرین، اندوسولفان و دی کلرو دی فنیل تری کلرو اتان (د.د.ت) در نمونه های 4 محصول لبنی ( شیر گاو، پنیر، خامه و کره) جمع آوری شده از شهر تبریز، با استفاده از GC-ECD در فاصله سالهای 1388-1389 انجام شد. لیندین با مقدار متوسط 1.4 ، <0.05 ،0.53 ، 0.116  نانوگرم در گرم به ترتیب در نمونه های شیر گاو، کره، پنیر و خامه اندازه گیری شد. آلدرین با مقدار متوسط 2.21، <0.05، .310، 0.36، نانو گرم در گرم و دیلدرین با مقدار متوسط 1.52، <0.05، 0.29و 0.085 نانو گرم در گرم به ترتیب در نمونه های شیرگاو، کره، پنیر و خامه اندازه گیری شدند. اندوسولفان با مقدار متوسط 1.05،<0.06، 0.18 و <0.05 نانوگرم در گرم و د.د.ت با مقدار متوسط 1.44، <0.07، 0.14 و 0.83 نانوگرم در گرم به ترتیب در نمونه های شیرگاو، کره، پنیر و خامه اندازه گیری شد. این مطالعه نشان داد اگر چه متوسط مقدار باقیمانده آفت کشهای ارگانوکلره (OCPs) در بیشتر نمونه ها کمتر از حداکثر باقیمانده مجاز مصوب (MRLs) توصیه شده اتحادیه اروپا بود، ولی میزان آلدرین در برخی نمونه های شیرگاو و میزان دیلدرین در برخی نمونه های کره از مقادیر مجاز تجاوز می کرد که ممکن است به عنوان یک عامل مخاطره آمیز برای سلامتی مطرح شود. این مطالعه کاهش استفاده از آفت کشهای ارگانوکلره را در سالهای اخیر در تبریز منعکس می کند.
متن کامل [PDF 203 kb]   (2858 دریافت)    

دریافت: 1389/4/10 | پذیرش: 1389/10/10 | انتشار: 1390/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.