چکیده: (10849 مشاهده)
چکیده
به منظور بررسی کیفیت بافت واریته های سیب پس ازیک دوره نگهداری در سردخانه ومقایسه دقت در اندازه گیری دستگاههای معمول و مورداستفاده ،دوواریته سیب زرد لبنانی و قرمز لبنانی مورد ارزیابی قرار گرفتند آزمایشات به طور جداگانه و در شرایط کاملایکسان به روش آزمون (ایجاد حفره) یک بار توسط دستگاه تمام اتوماتیک ماگنس تایلور ویک بار توسط پنترومتر دستی(بافت سنج میوه)یافشارسنج میوه انجام شدو میزان نیرو(نیوتون) نیروبرسطح (نیوتون بر سانتیمترمربع) و نیرو بر جابجائی(نیوتون بر میلی متر) بافت هردوواریته تعیین گردید.کلیه اعداد حاصل در طرح بلوک کامل تصادفی به روش فاکتوریل تجزیه و تحلیل و با آزمون دانکن مقایسه میانگین گردیدند.نتایج نشان داد که اولآ:واریته قرمز لبنانی دارای استحکام و کیفیت بافت بهتری نسبت به واریته زرد لبنانی پس ازیک دوره نگهداری در سردخانه می باشد.ثانیآ: نتایج فاکتورهای مشابه به دست آمده توسط دستگاه پنترومتر دستی همواره دارای مقادیر بیشتری نسبت به دستگاه ماگنس تایلور در شرایط کاملآ مشابه می باشند و لذا نمی توان آنهارا به یکدیگر تعمیم دادو برای جلوگیری از خطا ودقت در تشخیص کیفیت بافت نتیجه هردستگاه با خود و به طور جداگانه مورد ارزیابی قرار گیرد.
دریافت: 1387/3/3 | پذیرش: 1387/9/25 | انتشار: 1391/6/13